Økonomichef bortvist - kan have svindlet for større sekscifret beløb

Tidligere økonomichef i boligforening kan have overført penge fra foreningen til sig selv.

Aars Boligforening mistænker sin tidligere økonomichef for at have svindlet med foreningens midler.

Det oplyser boligforeningen i en pressemeddelelse.

Økonomichefen blev bortvist i september sidste år. Aars Boligforening frygter, at økonomichefen kan have overført et større sekscifret beløb fra foreningen til sig selv.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi er havnet i sådan en situation her. Det er der jo ingen, som ønsker, fortæller boligforeningens direktør Brian Larsen til TV2 Nord.

Anmeldt til politiet

Sagen blev meldt til politiet, som nu i noget tid har efterforsket den. Sagen er også anmeldt til boligforeningens forsikringsselskab.

- Vi har ageret så hurtigt, vi kunne, for at få tingene stoppet, og vi formåede i løbet af 12 timer at få eksekveret det hele fra vi blev bekendt med det, forklarer direktøren og uddyber:

- Vi har givet politiet arbejdsro, da vi selvfølgelig er interesserede i at få alle ting frem i sagen. Derfor har vi også ventet med at gå ud med det i offentligheden.

Direktøren ved ikke, hvad status er på politiets efterforskning, og derfor kan han ikke udtale sig om dette.

Boligforeningen forsøger ved en ekstraordinær revisionsgennemgang at finde ud af, hvor mange penge, der er svindlet for. Samtidig undersøger boligforeningen, om der kan være sket andre uregelmæssigheder.

Ny økonomichef fundet

Aars Boligforening har udpeget Niklas Carlsen Broe som ny økonomichef. Det skete 1. december sidste år.

- Vi vil ikke feje noget ind under gulvtæppet her. Det er en situation, vi er rystede over, men nu glæder vi os også til, at vi skal bygge jobbet op omkring Niklas, der er en rigtig dygtig og ung fyr, pointerer Brian Larsen.    

Aars Boligforening vil løbende vurdere, om de finmaskede rutiner, man har for at sikre sig mod tab af enhver art, herunder tyveri og bedrageri, kan forbedres.


Seneste nyt

fra Nordjylland