LIGE NU:

Skolepatruljer fik en fridag: Politiet tog morgenvagten

Skolepatruljerne på Aalestrup Skole blev afløst af Nordjyllands Politi, der gerne ville anerkende dem for deres store indsats.

Det er ikke altid det allerfedeste at være skolepatrulje. Uanset vejr, vind og temperatur skal man ud tidligt om morgenen for at hjælpe de andre elever sikkert over vejen.

Måske falder der ind imellem et tak eller et smil af, men den frivillige indsats skal anerkendes endnu mere, mener Rådet for Sikker Trafik, som i uge 5 kører kampagnene "Den sureste uge", hvor skolepatruljer landet over anerkendes for deres store arbejde i al slags vejr.

Kampagnen opfordrer til, at forældre, børn og trafikanter i øvrigt siger tak og anerkender skolepatruljerne - måske endda forkæler dem med et stykke kage eller holder en paraply for dem, når det regner allermest.

På udvalgte skoler går man i løbet af ugen et skridt længere. Her giver man nemlig skolepatruljerne en fridag, og det var netop, hvad der skete på Aalestrup Skole mandag morgen.

- Vi er her for at sige tak til eleverne. Det er en high five til de børn, der står ude i al slags vejr og sørger for at andre børn kommer sikkert i skole, siger politikommissær Simon Hjorth Jacobsen fra Nordjyllands Politi.

Han havde taget en håndfuld kolleger med til skolen, hvor de klarede dagens skolepatruljetjans, mens samtlige skolepatruljer blev forkælet indendøre med rundstykker og varm kakao.

- Det er da dejligt, at vi kan sidde herinde og få rundstykker og kakao. Det regner jo i dag, så det er egentlig dejligt at slippe for at stå derude, siger Tobias Christiansen Knudsen, som går i 6.B og var en af de elever, som ellers skulle have haft vagten.

Selv om han er glad for at slippe for en enkelt tjans i regnvejret, ville han nødig undvære at være en del af skolepatruljen.

- Det er faktisk sjovt at stå derude. Det er dejligt lige at komme lidt ud, inden men skal i skole, og jeg synes, det er vigtigt at hjælpe de små børn over vejen, så ders forældre kan være trygge og ikke selv behøver at tænke på at følge dem over vejen og i skole, siger han.

De første skolepatruljer blev oprettet for mere end 70 år siden, og i dag er eleverne med de gule veste og de velkendte "slikkepinde" en vigtig del af trafiksikkerheden landet over.

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden