Seneste nyt

fra Nordjylland

Spareøvelse: Kommune vil lukke fire steder for handicappede og psykisk syge

Syv kan snart blive til tre.

Ligesom i mange andre kommuner skal udgifterne i Vesthimmerlands Kommune skæres ind til benet. 

Det betyder, at der i fremtiden kan blive færre beskæftigelses- og aktivitetstilbud for udviklingshæmmede og psykisk syge.

Det foreslår kommunen, som vil lukke fire tilbud. I stedet vil de sammenlægge stederne for udviklingshæmmede, senhjerneskadede og psykisk syge.

- De nuværende tilbud er meget små enheder, og vi er sårbare over for ferie og sygdom. Det er enheder ned til to medarbejdere, siger Asger Andersen (S), formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune som baggrund for beslutningen. 

Forslaget, som Asger Andersen i øvrigt ikke mener er en serviceforringelse, går på at samle nuværende aktiviteter fra Gundersted, Vilsted og Aars på den tidligere Vester Hornum Skole, som lukkede i august i år. Ved sammenlægningen kan kommunen tilmed spare 1,5 millioner kroner.

- Vi er meget bevidste om, at vi skal holde den kvalitet, som borgerne oplever i dag. Vi har rigtig store og gode udearealer, og bygningen er i god stand, siger han.

Mål for strukturplanen:

Strukturplanen har flere samtidige mål:

  1. Give borgere den rette støtte og flere valgmuligheder i deres arbejdsliv

  2. Stabilisere økonomien, ved at spare på bygningsdriften

  3. Give tryghed i ansættelsen for vores personale

  4. Øge robustheden i organisationen omkring den beskyttede dagbeskæftigelse

  5. Udvikle nye tilbud til en stadigt stigende gruppe af borgere med psyko/sociale udfordringer

I aften holder Sundhedsudvalget i kommunen åbent hus, hvor Globens fremtid skal diskuteres. Mødet afholdes på dét, der tidligere var Vester Hornum Skole. 

Sammen med ledelsen vil Sundhedsudvalget være til stede og deltage i dialogerne. Mødet kommer til at foregå fra klokken 16.00 til 18.00