LIGE NU:

Vandet stiger ved Lendrup Strand

Fjordvandet ligger højt i Limfjorden som følge af blæsten. Ved Lendrup strand mærker man til den forhøjede vandtstand

Sommerhusejerne ved Lendrup Strand i Vesthimmerland følger ser nu vandet tæt ved deres sommerhuse. Og fjordvandet er nu så tæt på sommerhusene, at ejerne holder godt øje med situationen. 

- Jeg kommer til at kigge tit herud i weekenden. Jeg kan da godt være bekymrer for at vandstanden bliver så høj, at sommerhusene står i vand, siger Per Amtoft, der er formand for grundejerforeningen ved Lendrup Strand. 

 Jeg kan da godt være bekymrer for at vandstanden bliver så høj, at sommerhusene står i vand, siger Per Amtoft

Indtil videre gøres der ingenting ved den forhøjede vandtstand. Beredskabet er dog opmærksomme ved Lendrup Strand. 

-Vi holder løbende øje med vandstanden, og skulle den stige, så kan det komme på tale at tømme søen ved området, siger Tommy Sørensen, der er indsatsleder ved Beredskab Vesthimmerland. 

DMI har varslet om forhøjet vandstand flere steder i Nordjylland. Der forventes en vandstand mellem 1.4 og 1.7 meter over det normale. Det sker som følge af vind af stormstyrke, som rammer Jammerbugt, THisted, Frederikshavn og Hjørring kommuner. DMI forventer hård vind til kuling fra sydvest, med vindstød af stormstyrke, 24-26 meter i sekundet.

Også ved Nørlev strand sidder man og venter lidt på situationen. Der melder de om 80-90 centimeter højere vandtstand end normalt. De halmballer, der blandt andet beskytter Christian Hartmanns sommerhus, beskytter mod vandet. Dog er der dannet en lille sø inden for halmballerne. 

- Vi håber på, dette er et blæsevejr og ikke en storm. For hvis ikke det er en storm, så har det ingen betydning, siger Christian Hartmann, der er talsmand for sommerhusejerne ved Nørlev Strand.