Vesthimmerland hitter med hjemmelavet mad til sine ældre
På plejehjemmene i Vesthimmerland har de droppet den frosne mad til stor glæde for de ældre beboere.
Hvis du selv kunne vælge, ville du så tage den hjemmelavede friske millionbøf med kartofler eller vælge den frosne udgave, der blev lavet i sidste uge?
For de ældre på plejehjemmet Solvang i Aars er svaret nemt.
De plejede at få frossen mad, men siden 1. februar bliver al maden på plejecentrene i Vesthimmerlands Kommune selv lavet af personalet i samarbejdet med beboerne. Og de ældre er helt vilde med det.
- Det smager meget bedre. Og så er det skønt at være med til at lave det. Vi har alligevel lavet meget mad i vores tid, siger Kirstine Pedersen, beboer på Solvang.
En anden beboer, Anna Stenild, stemmer i.
- Hvis det ikke er nylavet, så har det ikke samme smag, siger hun.
Kan kun fortsætte, hvis der er økonomi til det
Pengene til maden kommer fra regeringens Værdighedspulje, hvor Vesthimmerlands Kommune har søgt i alt 3,6 millioner til at finansere ét forsøgsår med maden.
Pengene er udover maden gået til at indrette køkkener på plejehjemmene og hyre ernæringsassistenter, der planlægger, hvad de ældre skal spise.
Forhåbningen er at spare så mange penge ved at lave maden fra bunden, så det i sidste ende kan svare sig at fortsætte med den hjemmelavede mad, når pengene fra Værdighedspulje er brugt op.
- Jeg synes jo, det er rigtig godt det her. Det er mit hjertebarn det her, siger Lene Frost, der er ernæringsassistent på Solvang.
Der er cirka 60 beboere på plejecentret Solvang.
Du kan se, hvordan det gik med madlavningen på Solvang i indslaget over artiklen.