Foto: Eddy Lamaistre / Scanpix

24 timers ræs overstået: Marco Sørensen slutter på skuffende niendeplads

En tur i barrieren søndag morgen kostede nordjydens Aston Martin-racer en topplacering.

Alt kan ske til Le Mans, og det må man i den grad sige var tilfældet for nordjyske Marco Sørensen, der sammen med landsmanden Nicki Thiim og Richie Stanaway racede 334 omgange på banen i Le Mans på 24 timer.

Sørensens racer, der havde nummer 95, var efter Nicki Thiims første stint lørdag på førstepladsen, men ikke langt inde i Marco Sørensens efterfølgende stint eksploderede et dæk, så raceren endte på sidstepladsen i klassen.

Læs også Marco Sørensen skidt fra start: Punktering sendte nordjyde fra første- til sidsteplads

Søndag morgen havde holdet dog på flot vis kørt sig tilbage i racet og med syv timers race tilbage var de nummer to i deres klasse. Kort derefter kørte de sig på på førstepladsen, men klokken 8.27 var spillet om en topplacering ude. Richie Stanaway kørte bilen i barrieren.

Køreren kom ikke noget til ved uheldet, men bilen måtte en tur i pitten for at blive repareret, og da de igen kom på banen var førstepladsen skiftet ud med ottendepladsen i klassen.

Klokken 8.53 måtte bilen igen i garagen, men med alle vinderchancer væk var det måske ikke bydende nødvendigt at reparere bilen hurtigt. Nu handlede det om at gennemføre.

Læs også Nordjyske Marco Sørensen vinder VM

Tilbage på banen havde Marco Sørensens søsterbil Aston Martin #97 meldt sig ind i kampen om førstepladsen, og kort efter klokken 15 endte det da også med sejr til netop #97, da bilen kort inden målstregen overhalede Jan Magnussens Corvette, der efter at have forsvaret en mikroskopisk føring gennem længere tid, måtte se sig slået på grund af tekniske problemer.