Seneste nyt:

24 timers ræs overstået: Marco Sørensen slutter på skuffende niendeplads

En tur i barrieren søndag morgen kostede nordjydens Aston Martin-racer en topplacering.

Alt kan ske til Le Mans, og det må man i den grad sige var tilfældet for nordjyske Marco Sørensen, der sammen med landsmanden Nicki Thiim og Richie Stanaway racede 334 omgange på banen i Le Mans på 24 timer.

Sørensens racer, der havde nummer 95, var efter Nicki Thiims første stint lørdag på førstepladsen, men ikke langt inde i Marco Sørensens efterfølgende stint eksploderede et dæk, så raceren endte på sidstepladsen i klassen.

Søndag morgen havde holdet dog på flot vis kørt sig tilbage i racet og med syv timers race tilbage var de nummer to i deres klasse. Kort derefter kørte de sig på på førstepladsen, men klokken 8.27 var spillet om en topplacering ude. Richie Stanaway kørte bilen i barrieren.

Køreren kom ikke noget til ved uheldet, men bilen måtte en tur i pitten for at blive repareret, og da de igen kom på banen var førstepladsen skiftet ud med ottendepladsen i klassen.

Klokken 8.53 måtte bilen igen i garagen, men med alle vinderchancer væk var det måske ikke bydende nødvendigt at reparere bilen hurtigt. Nu handlede det om at gennemføre.

Tilbage på banen havde Marco Sørensens søsterbil Aston Martin #97 meldt sig ind i kampen om førstepladsen, og kort efter klokken 15 endte det da også med sejr til netop #97, da bilen kort inden målstregen overhalede Jan Magnussens Corvette, der efter at have forsvaret en mikroskopisk føring gennem længere tid, måtte se sig slået på grund af tekniske problemer.