Aalborg-butik risikerer millionbøde: - Skyder gråspurve med kanoner

Sikkerhedsstyrelsen fandt fredag tusindvis af ulovlige smagsstoffer i en butik med e-cigaretter i Aalborg. Direktøren kalder det en fejltolkning.

- Jeg er en specialbutik inden for aromaer og ikke inden for e-cigaretter. Så jeg kan slet ikke forstå, hvorfor Sikkerhedsstyrelsen har beslaglagt mit lager af aromaer. 

Sådan lyder udmeldingen fra direktøren af Aromaland.dk, Michael Larsen, efter at Sikkerhedsstyrelsen mandag i en pressemeddelelse skrev, at de har konfiskeret 4.000 produkter fra Aromalands butik i Aalborg. 

- Vi vil nu gennemgå al materialet. Men jeg kan allerede nu sige, at der vil komme til at ske politianmeldelser, og vi kommer til at indstille nogle meget store bøder - formentlig i millionklassen, siger jurachef Stine Pedersen, Sikkerhedsstyrelsen.

Den fortolkning er Michael Larsen dog langt fra enig i. Faktisk mener han, at det er at "skyde gråspurve med kanoner", og han er klar til at afklare spørgsmålet i retten. 

- Jeg mener absolut ikke, vi gør noget, der er ulovligt. Jeg mener, at Sikkerhedsstyrelsen har lavet en fejltolkning. Det her skal nok prøves hele vejen i retssystemet, og så må vi se, hvor vi ender, fortæller han. 

Emballagen heller ikke i orden

Der blev i Aalborg fundet 16 forskellige e-cigaret-kits og andet udstyr, i alt 408 produkter, der ikke var korrekt emballeret.

Fra den 1. oktober har der været detaljerede regler for, at emballagen ikke må være tillokkende for især unge, og alle enkeltpakker skal have produkt-id.

- Det kan koste butikker dyrt, måske endda livet med disse store bøder, og derfor vil jeg kraftigt opfordre til, at man får ryddet ud i eventuelle ulovlige produkter i både butik og lagerplads. Det er både ulovligt - og derudover konkurrenceforvridende over for alle de indehavere, som har orden i tingene, siger Stine Pedersen, Sikkerhedsstyrelsen.   


Tror på sin sag

Michael Larsen står nu tilbage med en butik, der mangler en masse varer. 

- Lige nu mangler vi produkter i vores butik, fordi de er blevet taget af Sikkerhedsstyrelsen. Jeg skal nu til et møde i retten, hvor vi finder ud af, om jeg kan få det beslaglagte tilbage, lyder det fra ham, inden han slutter: 

- Min forventning er, at vi kommer til at have fuldt produktsortiment, ligesom før.

Seneste nyt

fra Nordjylland