Foto: Henning Bagger, Scanpix

Aalborg er Danmarks tredjestørste turistmagnet

Aalborg og Region Nordjylland klarer sig godt, når det kommer til at tiltrække turister, viser ny rapport fra Erhvervsministeriet og Det Nationale Turismeforum.

Det går godt. Så kort kan det siges om turismen i Nordjylland - og i Aalborg i særdeleshed. Det konkluderer en ny rapport, som Erhvervsministeriet netop har offentliggjort.

Den viser, at Region Nordjylland med en omsætning på 11 milliarder kroner i 2014 markerer sig som den fjerdestørste region målt på turismeomsætning.

Og så afslører den, at Aalborg Kommune er næsten helt op i top i Danmark, når det kommer til turismeomsætning. Med knap en million overnattende turister i 2015 er Aalborg Kommune den tredjestørste turistkommune. 42 procent af de overnattende var udenlandske turister, mens resten var danske. 

Læs også Nordjylland skal ind i kampen om turisterne

Det er nogle tal, der er positive for Nordjylland, og som også begejstrer erhvervsminister Brian Mikkelsen.

- Både Aalborg og Nordjylland som region har et stort potentiale i forhold til turisme. Med en fantastisk natur, skønne strande, et rigt byliv og spændende attraktioner har regionen masser at byde på. Fra 2014 til 2015 steg antallet af turismeovernatninger i Aalborg Kommune med 12 procent, og det er en tendens, som vi i regeringen gør, hvad vi kan for at understøtte. Blandt andet rummer den nationale turismestrategi, som blev lanceret i september, en lang række initiativer, som skal sikre vækst i turismen i hele landet, siger Brian Mikkelsen.

Det er især Fårup Sommerland, Aalborg Zoo og Jesperhus Feriepark, der trækker i turisterne, når der er i Nordjylland, viser rapporten også. 

Turismen har generelt vind i sejlene i Danmark, og i Nordjylland kommer den især til udtryk i den positive udviking for Aalborg Lufthavn, som siden 2008 har øget antallet af passagerer med 37 procent. 

Læs også Historisk år i Aalborg Lufthavn