LIGE NU:

Allan Gaardes KulturClash: - Det er vigtigt at kigge ind og se, hvad der virkelig betyder noget

Tidligere sportsdirektør i AaB Allan Garde har netop taget hul på et nyt kapitel i sit liv. Der har været mange bolde i luften siden afgangen fra fodboldklubben, og torsdag morgen kunne den garvede sportsmand sparke sit foredrag KulturClash i gang.

I en branche hvor udskiftninger er en del af hverdagskosten, blev Allan Gaarde tilbage i 2019 sat af posten som sportsdirektør hos AaB.

En afskedigelse Allan Gaarde havde forståelse for taget branches vilkår i betragtning.
-    Det er en branche med hård slitage, fordi du forsøger at gøre dig relevant 24/7. Og de fleste bliver fyret i den branche - sådan er det, siger Allan Gaarde og tilføjer at fyringen i bund og grund gav god mening for både AaB og ham selv.

Siden da har han brugt tiden på at finde sig selv – en tid Allan Gaarde selv beskriver som fantastisk.
-    Fra ikke at være klar over hvor meget jeg havde brug for den her periode til at bruge tiden på at finde ud af, hvad skal jeg bruge mit liv på, og det har været en fantastisk proces, som jeg tror, vi alle sammen har brug for på et tidspunkt.

quote Der har tidligere været et clash mellem min arbejdsidentitet og nogle af de kulturer, jeg har mødt

Allan Gaarde, selvstændig

Ud af eftertænksomheden er den gamle sportsdirektør kommet frem til, at der særligt er tre ting, han fremover vil bruge sin tid på. Tre ting der giver mening og energi.
-    Jeg kan mærke, at jeg har brug for at stå på ølkassen engang i mellem. Jeg kan godt lide det der kick. Derudover vil jeg gerne ind og lave noget bestyrelsesarbejde, og forhåbentligt bruge mine kompetencer bag facaden. Sidst men ikke mindst er jeg blevet partner i et firma, som handler om rådgivning i sportsbranchen til sådan nogen som mig selv og rekruttering af cheftrænere og køre sådan nogle processer. Det er sådan nogle ting, jeg skal bruge mit liv på.

Foredrag om kultur og identitet

Og netop ølkassemøderne bringer den nu selvstændige Allan Gaarde til Aalborg torsdag morgen. 
Her afholdt han sit første foredrag i Aalborg Kongres og Kultur Center, der handler arbejdskultur.
-    Jeg kalder foredraget KulturClash, og her mener jeg et clash i mellem min arbejdsidentitet og nogle af de kulturer, jeg har mødt. Og modsat også nogle af de kulturer jeg har mødt, der har været gode for mig, hvor jeg har sprudlet. Der har jeg nogle eksempler fra mit eget liv, som jeg er sikker på, at andre mennesker i det mere traditionelle erhvervsliv også kan bruge.

I foredraget bringer den tidligere sportsmand sine kompetencer i spil, og fortæller blandt andet om, hvordan man som virksomhed bringer fællesskabet i spil gennem ritualer.
-    Ritualer er noget der er rigtig godt til at understøtte en strategi eller en kultur i en virksomhed, og der har sporten en masse ritualer, som man arbejder med, der skaber fælleskab.

Nu står du jo alene på scenen og ikke længere som en del af et hold, hvordan er den omstilling for dig?

-    I hverdagene kommer jeg til at være en del af et hold, og det er rigtig vigtigt for mig, men nogle gange er det også udmærket at have lidt tid for sig selv, og kigge ind og se, hvad det virkelig er, der betyder noget.

Se hele indslaget og interviewet med Allan Gaarde i videoen nedenfor.

 
japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden