Racerkøreren Jason Watt ses her med sin specialdesignede lykketrold, Racer Trold. Den blev solgt for 50.000 kroner til auktionen torsdag. Pengene går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Auktion med lykketrolde indbringer 800.000 kroner til kræftforskning

Der blev indsamlet næsten 800.000 kroner, da specialdesignede lykketrolde blev sat til auktion til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Kræftens Bekæmpelse har hænderne oppe i vejret efter en veloverstået auktion i går aftes, torsdag. Til auktionen blev flere specialdesignede lykketrolde sat til salg til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

I alt indbragte auktionen næsten 800.000 kroner. Sammen med salget af miniatureudgaver af troldene hos isenkræmmere i hele landet, kommer det samlede beløb til Kræftens Bekæmpelse op på næsten 1,6 millioner kroner.

- Vi er enormt taknemmelige og ydmyge i forhold til det fantastisk flotte beløb, som auktionen har indbragt til Kræftens Bekæmpelse. Det er utroligt prisværdigt, at alle pengene går ubeskåret til forskning. Ethvert bidrag er vigtigt, fordi det redder liv, og i den her størrelsesorden vil pengene kunne gøre en betydelig forskel, siger Lize Atzen Bjerregaard, chef for events hos Kræftens Bekæmpelse. 

Læs også Lykketrolde på auktion i Aalborg for Kræftens Bekæmpelse

De specialdesignede lykketrolde er kreeret af flere kendte personligheder som tv-kok Klaus Holm, racerkører Jason Watt og komiker Anders Matthesen. I alt blev 28 helt særlige figurer bortauktioneret. 

Den dyreste blev solgt for 51.000 kroner og var designet af kunstneren Quang Ramsing Fleuret. 

- Projektet Lykketrold Fundraiser er en hyldest til Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, som blev født i Gjøl i Nordjylland for lidt over 100 år siden. Thomas Dam døde af kræft i 1989, og hans efterkommere ønsker på denne anderledes måde at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier, fortæller Jesper Sommer, administerende direktør hos bySommer, der har stået bag relanceringen og salget af lykketroldene.

Kunstner Kristian Von Hornsleth har skabt Love Trold, som blev bortauktioneret for 50.000 kroner.