Corona rammer Aalborg Håndbold: Publikum blev væk

Der var på forhånd solgt 4500 billetter til dagens håndboldkamp i Gigantium Håndbold Arena mellem Aalborg Håndbold og Bjerringbro - Silkeborg, men næsten halvdelen af tilskuere havde valgt at blive hjemme.

Mange stole var tomme, da Aalborg Håndbold lørdag hjemme mødte Bjerringbro - Silkeborg. Blot 2600 havde valgt at troppe og følge kampen - og det til trods for at der på forhånd var solgt godt 4500 billetter.

Det svigtende publikum kom dog ikke bag på direktør Jan Larsen fra Aalborg Håndbold, for det hænger tydeligvis sammen med sundhedsmyndighedernes råd om at lade være med møde op til store forsamlinger.

- Det er jo trist, men nok den rigtige løsning, siger Jan Larsen og tilføjer:

- Vi har prøvet at spille helt uden tilskuere, det er skrækkeligt, men omvendt er vi nok nødt til at acceptere, at sådan er det i samfundet lige nu.

- Det er jo trist, men nok den rigtige løsning, siger Jan Larsen om det, at knap halvdelen af publikum blev væk fra kampen lørdag. Video: Mogens Jørgensen

Hjemmeholdet bragte sig foran

Heldigvis lod spillerne på banen sig ikke mærke af, at der manglede en del hjemmepublikummer, og holdet bragte sig hurtigt foran 7-4 med fire scoringer fra Lucas Sandell.

Og da endnu en “ svensker” nemlig målmand Mikael Agerfors samtidig diskede op med store redninger - og redninger også på straffekast, så Bjerringbro - Silkeborg blev holdt nede på kun otte scoringer inden for de første 20 minutter. I den anden ende hamrede Aalborg bolden, som det passede dem og føring på 15-8

Kun den tidligere Aalborg Håndbold spiller Rene Toft Hansen viste noget klasse fra udeholdet, og han scorede fire mål fra stregen, men selv med en mand i undertal fik Aalborg scoret to mål mod slutningen af halvlegen så 21-13 efter første halvleg.

Gæsterne skiftede stil

Træner for Bjerringbro - Silkeborg måtte have uddelt skideballe i pausen til sine spillere, for det var et helt andet hold, der kom på banen i anden halvleg og samtidig sløsede hjemmeholdet med både afslutninger, stolpeskud og brændte chancer.

Og pludselig var Bjerringbro - Silkeborg kun bagud med to mål, og så var det træner for Aalborg Stefan Madsen, der måtte tale med store bogstaver i en time out.

Lige lidt hjalp det, og efter 10 minutter af anden halvleg var gæsteren foran 24-23.

Efter endnu en scoring ved landsholdsspiller Nikolai Øris til 25-23 føring måtte træner Stefan Madsen tage sin anden time out i anden halvleg og igen tale med store bogstaver.

Uheldene raslede ned over Aalborg

Men uheldene blev ved at rasle ned over Aalborg Håndbold.

Anfører Rene Antonsen, der netop er blevet udtaget til det danske landshold, der til januar skal til Sverige og spille EM, måtte hjælpes fra banen. Og på reaktionen fra Antonsen der hamrede hånden ned i halgulvet flere gange betyder nok farvel til den landsholdsdeltagelse - og der venter måske en længere pause.

Aalborg brændte chancer

Med 10 minutter tilbage var gæsteren foran 32-27 og Aalborg blev ved at brænde chancer og sløsede det hele væk, og gæsterne trak fra, og pludselig var det de medrejsende fans fra Bjerringbro - Silkeborg, man kunne høre i Gigantium, mens de normalt meget larmende hjemmepublikummer sad som forstummede og forstod ingenting.

Og det blev en fortjent og overraskende sejr til gæsterne fra Midtjylland der overraskende vinder kampen med 36-30 og kæmpe skuffelse af Aalborg Håndbold der fuldstændig faldt fra hinanden i anden halvleg og efter kampen døren til Aalborgs omklædningsrum lukket i langt tid inden spilleren slukørede skyndte sig væk og træner Stefan Madsen havde svært at finde ord for nederlaget.

Træner Stefan Madsen havde svært at finde ord for nederlaget. Video: Mogens Jørgensen