De er kun syv i klassen: Nu er de danmarksmestre i høvdingebold

Femte klasse på Grindsted skole er blevet danmarksmestre i høvdingebold på trods af, at de kun er syv i klassen og måtte have hjælp fra fjerde klasse for at stille hold.

Pavestolte elever blev mandag fejret uden for Grindsted skole i Nordjylland.

Imod alle odds kunne femte klasse i onsdags hive danmarksmesterskabet hjem i høvdingebold.

- Vi har trænet en masse. Sjette klasse har hjulpet en masse med at træne os. Det er derfor vi er så gode, siger Sebastian Steenfat Riis fra femte klasse på Gistrup Skole

Der går kun syv elever i femte klasse, og det er lige præcis nok til at stille et hold, men så er der ingen udskiftere. 

Derfor fik holdet hjælp fra 4. klasse, så de også kunne skifte ud. De indledende runder gik godt, men starten til DM i Greve blev en gyser.

- Vi tabte de første to kampe, og så havde vi faktisk sådan et helt meltdown med børnene, hvor vi lige skulle have et krisemøde. Hvis I vandt resten af kampene, så kunne det lade sig gøre, siger idrætslærer Søren Binderup Christiansen fra Grindsted Skole. 

Og det gjorde de nordjyske elever så.

- Nu står vi her med en guldmedalje og et DM. Det er en hel vild oplevelse, siger Søren Binderup Christiansen.

Grindsted skole er en lille skole med kun 85 elever, så alene af den grund er skolelederen stolt af femte klasses præstation.

- Det giver en masse til fællesskabet. Den der fællesskabsfølelse af, at vi faktisk kan præstere en hel masse, når vi står sammen, siger skoleleder Søren Kold Madsen.

I alt stillede omkring 500 hold op fra forskellige skoler i hele landet.


Seneste nyt

fra Nordjylland