- Det er faktisk ikke med vemod: Statsminister fejrer universitet, men glæder sig over nedskæringer

Statsminister Mette Frederiksen var fredag i Aalborg for at fejre Aalborg Universitet.

- Vi står overfor så store udfordringer i vores samfund, at vi har behov for nogle unge, der tager en god velfærdsuddannelse i stedet for at gå på universitetet. Så nej det er faktisk ikke med vemod. 

Sådan konstaterer statsminister Mette Frederiksen, da TV2 Nord spørger hende, om det er med vemod, at hun beder sit gamle universitet om at skærer i antallet af studiepladserne. 

Aalborg Universitets jubilæums festligheder fredag fik nemlig et lille knæk omkring middagstid, da det blev meldt ud, at universitetet fremover skal reducere antallet af studiepladser og skære 433 pladser fra.

- Jeg godt kunne have tænkt mig en lidt bedre jubilæumsgave, konstaterede Anne Marie Kanstrup, der er prorektor for Aalborg Universitet tidligere til TV2 Nord.  

Desuden understreger prorektoren, at Nordjylland i forvejen ikke har mange universitetsstuderende, og at det næsten kun er akademikere, der er udannet i Nordjylland, som arbejder her. 

- Vi har behov for akademiker over det hele, men vi er også et sted, hvor vi har fået for mange akademiker i vores samfund. Lige meget hvordan man vender og drejer det, så har vi behov for at få sat turbo på den grønne omstilling, og vi har behov for et stærkt velfærdssamfund. Så der kommer til at ske nogle store forandringer på udannelsesområdet, men det betyder ikke, at vi ikke skal have stærke universiteter, det skal vi, men vi har også behov for at prioriterer de andre uddannelser nu, afslutter statsministeren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland