SENESTE NYT:

Et måltid i den gode sags tjeneste: Hus Forbi-sælgere byder erhvervsfolk på aftensmad

30 nordjyske erhvervsfolk sætter sig til bords i Café Parasollen i Aalborg.

Bestikket klinger, når det rammer tallerknerne. Snakken flyder frit, mens det høje lydniveau er med til at tydeliggøre, at der er god stemning.

Normalt er det hjemløse og socialt udsatte, der indtager måltider hos Café Parasollen i Aalborg. Torsdag aften er det dog et andet klientel, der har sat sig med til bords.

Det sker som en del af projektet ’et måltid om dagen’, hvor 30 erhvervsfolk fra hele Nordjylland kommer nærmere de hjemløse og udsatte.


Kendskab til hinanden

Aftenen starter med en gåtur rundt i Aalborg med Hus Forbi sælgere. Efterfølgende bliver de budt indenfor på Café Parasollen til et varmt måltid for at lære hinanden bedre at kende. 

Tinus er tidligere hjemløs. Han arbejder nu som frivillig på Café Parasollen, og står for at tage de nordjyske erhvervsfolk med rundt i Aalborg. De skal med ud på de steder, hvor Hus Forbi sælgerne ofte befinder sig, herunder blandt andet Kildeparken. 

- Det er vigtigt for mig at fortælle om det, fordi hjemløse og udsatte også er mennesker. Alle mennesker har behov for nærvær, kærlighed og et smil på vejen, siger Tinus. 

Han håber, at aftenen vil skabe en bedre forståelse.

- Der er mange, der er usikre, når de går forbi en hjemløs. Jeg håber, det her kan være med til at gøre, at det ikke er så grænseoverskridende længere, siger Tinus. 

quote Et varmt måltid om dagen er ikke en selvfølge for alle

Rasmus Mou Nielsen, Direktør Euro Poultry,

Rasmus Mou Nielsen er direktør hos Euro Poultry og samtidig ambassadør for måltidsprojektet. Til dagligt beskæftiger han sig med salg af fødevarer, og derfor giver 'et måltid om dagen' stor mening for ham. 

- Det har været en kæmpe oplevelse at høre, hvordan de hjemløse har levet. Det får øjnene op for, hvilke problemer, der findes derude, siger Rasmus Mou Nielsen.

Netop det varme måltid er ikke altid en fast del af hverdagen hos Hus Forbi sælgerne. Projektet er derfor skabt, for at erhvervslivet kan støtte Hus Forbi sælgere med et beløb, der går til varme måltider. 

Den tidligere hjemløse Tinus er ikke i tvivl om, at aftenen er givet godt ud for både erhvervsfolkene og de hjemløse. 

- Det er hjertevarmende, at der er mennesker, der vil gøre noget for andre mennesker. Alle fortjener at have det godt, og det gør vi også. Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængslet for groft voldeligt overfald

ph_231120_19_in_regeringen_praesenterer_skattereform_still.jpg

Portlands ledelse er i dialog med medarbejdere

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængslet for groft voldeligt overfald

Til forsiden

Til forsiden