Hjemløse kvinder kan få et trygt sted at sove, når Lærkereden åbner i den kommende uge. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Hjemløse kvinder får nyt tilbud i Aalborg

KFUKs sociale arbejde giver fra mandag tag over hovedet til unge kvinder og råd og vejledning til at komme videre.

Den 8. juni åbner Lærkereden, der er et tilbud til unge kvinder, som har problemer med at finde et trygt sted at sove, hvor man ikke risikerer at være omgivet af stærkt misbrugende personer og i risiko for grænseoverskridelser.

Læs også Whistleblowere skal angive virksomheder der snyder med corona-hjælp

Lærkereden tilbyder et sikkert rum til de unge kvinder, der har behov for et mere skærmet, trygt og roligt tilbud.

- På Lærkereden kan kvinderne få tid, ro og forhåbentlig dét mentale overskud der gør, at de kan opnå varige livsforbedringer uden hjemløshed, vold, isolation og andre voldsomme sociale udfordringer. Vi har både tiden, den socialfaglige ekspertise og de fysiske rammer der skal til for at til at tilbyde kvinderne den støtte, de har behov for. Lærkereden er et supplement til de eksisterende herberger og akuttilbud, der allerede eksisterer i Nordjylland, siger Jeanette Dam Kaastrup, som er leder af Lærkereden og Reden Aalborg.

Læs også Det var heller ikke NATO: Hørte du også underlige 'brag' mandag aften?

Lærkereden er etableret med støtte fra Det Obelske Familiefond, som har ønsket at bidrage til at sikre en ny boligsocial indsats for hjemløse eller voldsudsatte unge kvinder i Nordjylland.

- Med Lærkereden får Aalborg et akut botilbud målrettet yngre kvinder, som har svært ved at passe ind andre steder. Lærkereden er et tilbud til unge sårbare kvinder, som med en intensiv indsats får en ekstra mulighed for at komme godt videre i livet, siger John Amund Tønnes, direktør i Det Obelske Familiefond.

Hvis man gerne vil indskrives på Lærkereden, kan kvinden selv eller hendes netværk henvende sig til Lærkereden. Andre instanser som for eksempel kommuner og herberger kan også kontakte Lærkereden med henblik på et ønske om visitation.