LIGE NU:

I morgen falder afgørelsen: Sydkoreaner kan blive udleveret

Onsdag kommer sydkoreaneren Chung Yoo-raa for retten i sin udvisningssag til Sydkorea, som har stået på i flere måneder.

Udleveret eller ikke udleveret - det er det store spørgsmål, retten i Aalborg onsdag endelig skal tage stilling til, når den 20-årige sydkoreaner Chung Yoo-raa skal for en dommer. 

Hun har siden 2. januar siddet varetægtsfængslet i Aalborg efter at være blevet anholdt i Gug den 1. januar. Anholdelsen tiltrak stor opmærksomhed fra både danske og sydkoreanske medier, fordi hun og hendes mor er sigtede for at være involveret i en større skandale om korruption og økonomisk kriminalitet i forbindelse med præsident Park i hjemlandet.

Siden har Sydkorea arbejdet på at få Chung Yoo-raa udleveret. Beslutningen skulle oprindeligt være blevet taget i slutningen af marts, men sagen blev udsat. 

Siden Chung Yoo-raa selv at forblive bag tremmer, til hendes udleveringssag kommer for retten, selv om hendes varetægtsfængsling egentlig var udløbet.

Ifølge Rigsadvokaten er betingelserne for at få den unge sydkoreaner udleveret til stede - nu er det op til retten i Aalborg.

Sagen begynder klokken ni.