Mand fundet død - politi anholder mistænkt, som er sigtet for manddrab

Den anholdte 44-årige mand er sigtet for manddrab og ventes fremstillet i et grundlovsforhør i løbet af i morgen - søndag.

Opdateret klokken 18.46 i afsnittet om anholdelse.

Nordjyllands Politi er i skrivende stund markant til stede i Vadum, hvor man undersøger mistænkelige forhold efter at have fundet en død mand ved en shelterplads i et område beliggende på Brorholtvej syd for Vadum.

Anmeldelsen kom klokken 13.30 og manden blev erklæret død klokken 13.51. 

- På findestedet er der nogle omstændigheder til stede, som gør, at vi i øjeblikket betragter det som et mistænkeligt dødsfald, fastslår vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup i en pressemeddelelse. 

quote Vores undersøgelser i sagen sætter den anholdte i forbindelse med dødsfaldet, og han er derfor blevet sigtet for manddrab.

Vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup

En anholdt - sigtet for manddrab

Klokken 18.45 er Nordjyllands Politi ifølge TV2 Nords oplysninger ved at anholde en person i Vadum i forbindelse med efterforskningen. Klokken 19.03 bekræfter Nordjyllands Politi anholdelsen, som fandt sted klokken 18.35, i en pressemeddelelse.

- Vores efterforskningsskridt ledte os hurtigt i retning af en mistænkt person. En 44-årig mand bosiddende i nærområdet omkring Vadum. Og det medførte, at vi her til aften slog til i en hurtig anholdelsesaktion klokken 18.35, udtaler Kenneth Ginnerup og tilføjer.

Den anholdte er sigtet for manddrab. 

- Anholdelsen af den pågældende blev gennemført på en adresse beliggende i nærheden af gerningsstedet. Vores undersøgelser i sagen sætter den anholdte i forbindelse med dødsfaldet, og han er derfor blevet sigtet for manddrab.

- Det, der sker nu, er, at den mistænkte mand skal afhøres af vores efterforskere, ligesom han skal undersøges af vores teknikere med henblik på sporsikring. Derudover skal vi have gennemført vores undersøgelser ude på findestedet, ligesom der også skal foretages retsmedicinske undersøgelse af offeret. Vi har med andre ord fortsat en lang række efterforskningsskridt foran os, afslutter vicepolitiinspektøren.

Den anholdte 44-årige mand ventes fremstillet i et grundlovsforhør i løbet af i morgen - søndag.

Politiet forventer, at undersøgelserne fortsætter sent lørdag aften efter mørkets frembud, og derfor assisterer Beredskabsstyrelsen med lysudstyr.

050823 politi vadum 5
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Større indsats

Der er nogle mistænkelige omstændigheder i forbindelse med selve fundet - og det er tilstedeværelsen af disse omstændigheder, som har medført, at politiet har indsat et større antal enheder, der i øjeblikket arbejder i området omkring stedet, hvor den afdøde person blev fundet.

- Vi går særdeles grundigt frem, når vores patruljer har konstateret mistænkelige omstændigheder. I sådanne situationer skal meget undersøges. Vi efterforsker bredt, og dét arbejde tager tid. Derfor kan der gå et stykke tid, før vi er klar til melde mere ud omkring de nærmere omstændigheder. 

Beder om hjælp

Manden er endnu ikke identificeret og derfor beder Nordjyllands Politi offentligheden om hjælp. 

- Vi hører gerne fra borgere, der specifikt kender til personer, der tager ophold på den pågældende shelterplads, der ligger op ad Brorholtvej i området umiddelbart syd for Vadum Kirke, siger vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup.

- Ring hellere en gang for meget end en for lidt, hvis man er tvivl om, hvorvidt ens information er relevant for politiet, understreger Kenneth Ginnerup.

Han opfordrer borgere med specifikt kendskab til, hvem personen kan være om straks at ringe til politiet på 114. Indtil videre har politiet modtaget omkring 15 henvendelser fra borgere, som man arbejder på. 

- Et af omdrejningspunkter i vores efterforskning lige nu er få identificeret den afdøde person, så vil det være en stor hjælp i vores indsats, hvis man er bekendt med pågældendes identitet, afslutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland