Foto: Daniel Mikkelsen

Minister går ind i sag om mærkelig p-bøde

Trafikminister Hans Christian Schmidt vil se på, om parkeringsbestemmelserne skal ændres efter mærkværdig sag fra Stae.

Det var en forbløffet Naja Czaja, der forleden kunne konstatere, at hun havde fået en parkeringsbøde for at sætte sin trailer på grunden foran hendes eget hus. Den nordjyske folketingspolitiker Preben Bang Henriksen fra Venstre undrede sig også over, at parkeringsbestemmelserne er skruet sammen, som de er.

- Vi skal jo altså passe på med den lovgivning, som vi laver i Folketinget. For det er en generel lovgivning, som gælder overalt i Danmark, og jeg må nok sige, at det her eksempel aldrig nogensinde har været meningen med lovgivningen, sagde Preben Bang Henriksen mandag til TV2 Nord.

Nu har den nordjyske folketingspolitiker gjort Trafikminister Hans Christian Schmidt (Venstre) opmærksom på sagen, og ministeren er klar til at se på, om lovgivningen på området skal ændres.

- Denne sag bunder i en lov, der blev fremsat af daværende justitsminister Morten Bødskov i 2014 og vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Efter min mening viser sagen, at lovforslaget har haft nogle utilsigtede konsekvenser, og derfor vil jeg kigge på det, når jeg inden længe skal se på en revision af Færdselsloven, siger Hans Christian Schmidt i en udtalelse til TV2 Nord. 

Læs også Groteske P-regler: Fik parkeringsbøde på sin trailer

- Jeg synes nemlig, at det virker urimeligt, at man ikke kan få lov at parkere på sin egen grund.

Selvom eksemplet fra Stae ifølge ministeren viser, at lovgivningen på området måske skal ændres, så mener Hans Christian Schmidt, at der allerede kan være hjælp at hente for Naja Czaja.

- Hvad angår den konkrete sag fra Stae, vil jeg dog bemærke, at Aalborg Kommune som vejmyndighed faktisk med samtykke fra politiet kan dispensere fra Færdselsloven og give mulighed for at parkere i yderrabatten i situationer, hvor det ikke går ud over trafiksikkerheden. Jeg vil bestemt opfordre kommunen til at bruge den mulighed, siger Hans Christian Schmidt.

Se indslaget om den mærkværdige p-bøde her: 

04:30

Trailer parkeret på egen græsplæne koster en bøde

Luk video