Nordjysk Big Band pudser formen af forud for kulturfestivaler

Nordkraft Big Band drager fra i næste uge ud på flere af landets store jazz- og kulturfestivaler, som ambassadør for det nordjyske jazzmiljø. Fredag havde de generalprøve.

Nordkraft Big Band øver en sidste gang med duoen Svaneborg Kardyb. På søndag spiller de nemlig koncert sammen for første gang, og derfor skal samarbejdet optimeres, så de storladne arrangementer og sfæriske klange kan smelte sammen til en samlet lyd.

For jazzduoen Svaneborg Kardyb er det noget af en omvæltning at gå fra to mand til 20, men ifølge trommeslager Jonas Kardyb, ser de to bandmedlemmer frem til oplevelsen.

Mens bigbandet er vant til højt tempo og fuld blæs på instrumenterne, spiller duoen normalt meget minimalistisk musik. 

- Vi er bare to, hvilket gør, at der er meget plads i lydbilledet. Så det der med at høre sin musik arrangeret for 20 mennesker, det er en kæmpe stor oplevelse, og det tager musikken et nyt sted hen for os, siger Jonas Kardyb og fortæller, at de har skrevet ny musik målrettet samarbejdet.

Smæk på

Også Nordkraft Big Band glæder sig over samarbejdet og ikke mindst udsigten til at spille en masse koncerter.

- Det er superfedt, at Nordkraft Big Band får mulighed for at komme ud at vise flaget til de store jazzfestivaler i København og Aarhus, lyder det fra Rasmus Holm, der er trombonist i Nordkraft Big Band.

Sammen skal Nordkraft Bigband og Svaneborg Kardyb i løbet af de kommende tre uger, foruden koncerterne i København og Aarhus, spille på to jazzfestivaler i henholdsvis Aalborg og på Mors. 

- Det man skal få øjnene op fo, det, er, hvad bigbandet kan live, når man møder den fulde kraft af et helt blæseorkester. Man bliver blæst bagover, og det er bare fedt. Det er en fysisk oplevelse at høre et bigband, siger Rasmus Holm.


For Svaneborg Kardyb bliver det ikke kun en spændende musikalsk oplevelse. Backstage bliver det også anderledes.

- Normalt sidder vi bare i hver vores sofa, og nu bliver vi så 20. Jeg tror, at det bliver virkelig hyggeligt, siger Jonas Kardyb,.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond Legatudvalg for Musik. Nordkraft Big Band er desuden støttet af Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Jammerbugt Kommune og Statens Kunstfond.
Seneste nyt

fra Nordjylland