Seneste nyt

fra Nordjylland

Nordjysk Nye Borgerlige profil bliver konservativ

Rikke Pedersen, der i marts måned meldte sig ud af Nye borgerlige i protest mod valget af Lars Boje Mathiesen som formand for partiet, har nu meldt sig ind i Det Konservative Folkeparti.

Det bekræfter hun overfor TV2 Nord.

- Grundlæggende har vi jo mange fælles værdier, som sagtens kan forenes. Og så er der nogle virkelig gode konservative kræfter i Aalborg. I det store hele, er jeg nok egentligt kommet hjem, siger Rikke Pedersen om hvorfor, kærligheden faldt lige netop på de konservative.

Hun har ellers vært løsgænger siden marts, men meldte sig ind i partiet 9. august, hvor Nye Borgerlige mistede deres ene kandidat i byrådet i Aalborg.

- Der har aldrig været tvivl om, at jeg er konservativ af sin sindelag. Jeg er vokset op i et borgerligt samfund, hvor det afspejler sig i levemåden, uden det nødvendigvis har været italersat politik.

Hendes fremmeste mærkesag for de konservative er at skabe en borgerlig renæssance og idetænkning i befolkningen, lyder det fra Rikke Pedersen.

FAKTA

Ved kommunalvalget i Aalborg i 2021 stemte 3,6 pct. af vælgerne på Nye Borgerlige. Dermed blev partiet for første gang repræsenteret i byrådet i Nordjyllands største kommune. Af de 4064 stemmer, partiet fik, var 805 personlige stemmer på Rikke Pedersen.


- Det er det, vi er rundet af alle sammen, så kan man jo altid om det er sundhed, uddannelse eller erhvervsliv, så kan man altid gå ind og sætte mærkesager på hele den politiske palette. 

- Jeg er måske lidt en konservativ tænker, som det 21. århundrede har brug for, siger det nye konservative medlem.