Nye corona-hotspots kan oprettes fra time til time
Sommeren er for alvor kommet til Nordjylland, og for mange er det en kærkommen mulighed for at komme ud og nyde det gode vejr, inden arbejde og skole venter igen i løbet af næste uge.
Politiet holder et vågent øje med nordjydernes adfærd omkring mulige hotspots i disse dage.
I det gode vejr, som nogle steder i Nordjylland har udviklet sig til en regulær hedebølge, skynder folk sig uden for. Lige nu valfarter folk til de sædvanlige sommersteder; strande, parker, naturperler og også det tidligere hotspot, Jomfru Ane Park.
Tidligere hotspots
Tidligere under coronakrisen har følgende steder været hotspots:
- Jomfru Ane Parken, Aalborg.
- Kridtgraven i Hasseris, Aalborg.
- Solnedgangspladsen i Gl. Skagen.
Vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals udelukker ikke, at nogle disse steder kan blive til et såkaldt hotspot: Steder, hvor der kan patruljeres ekstra meget eller hvor politiet kan udstede et opholdsforbud.
- Så må vi se, hvordan borgerne håndterer det, og det følger vi hele tiden op på. Det er ikke nødvendigt endnu med nye hotspots, men vi kan oprettet et fra time til time, fortæller han til TV2 Nord.
- Ingen grund til at gør en dårlig situation værre
TV2 Nords reporter tog lørdag aften i Jomfru Ane Parken, det tidligere hotspot, hvor der var godt fyldt med unge mennesker og musik fra en DJ. En af de unge, Kristoffer Kristensen, forsikrede, at de man sørgede for at holde afstand til hinanden.
- Vi er her nede for at se hinanden igen og for at nyde det gode vejr, der for en gangs skyld er kommet til Danmark, fortæller han med et smil.
Føler du dig tryg?
- Vi tager vores forholssregler. Vi har to meters afstand til hinanden, og man skal have fronten mod DJ'en, og det prøver vi også at huske på. Havde der været for mange mennesker hernede i dag, havde vi fundet et andet sted at tage hen. Der er ingen grund til at gøre en dårlig situation værre.
Vil gerne undgå nye hotspots
Hvad skal der til for, at steder som strande og parker bliver til et hotspot?
- Det skal være hvis folk ligger tæt og ikke holder afstand, siger Henrik Skals og uddyber:
- Men der er god plads, og det er udendørs, så der skal relativt meget til. Vi henstiller borgere til at tænke over, hvordan de gebærder sig, og at de husker at holde sig i små grupper, så det ikke bliver en stor forsamling.
De områder, som kan udvikle sig til hotspots, holder Nordjyllands Politi et ekstra øje med i øjeblikket. Der er indsat ekstra patruljer til at tjekke stederne flere gange dagligt.
- Det er nu, at nordjyderne skal vise, at de kan administrere den frihed, der er nu for alles skyld, så der ikke oprettes hotspots. Det vil vi gerne undgå, siger han.