Pirates viste klassen i powerplay og holder liv i spinkelt guldhåb

Fremragende overtalsspil betød, at Aalborg Pirates kom på tavlen i finaleserien mod Rungsted Seier Capital. Håbet om guld lever dermed stadig for nordjyderne.

Aalborg Pirates har haft svært ved at score i årets finaleserie om det danske mesterskab i ishockey, men fredag aften lykkedes det takket være forrygende overtalsspil nordjyderne at hente den første sejr i serien, da Rungsted blev besejret med 5-2.

Se reaktion med Aalborg Pirates sportschef og assisterende træner, Ronny Larsen her:

Opgaven var veldefineret for Aalborg Pirates' spillere, da de fredag aften skøjtede på isen til den fjerde kamp i finaleserien mod Rungsted Seier Capital: Vind eller se gæsterne rejse hjem med guldmedaljerne og mesterskabspokalen.

Fans på lægterne måtte Pirates-spillerne fortsat kigge langt efter, da der ikke er åbnet for tilskuere til indendørsarrangementer, men på parkeringspladsen uden for Gigantium var 60 biler parkeret strategisk rigtigt, så supporterne kunne følge kampen på storskærm med kommentatorlyd over bilradioen.

Fansene kunne trykke bilhornene i bund første gang, da der var spillet 13 minutter af kampen. Her bragte Thomas Spelling nemlig Aalborg foran med 1-0. Han blev således den første Pirates-forward, der formåede at score i finaleserien, hvor Rungsted målmand Cristopher Nihlstorp har gjort livet surt for de ellers normalt ganske målfarlige angribere på det nordjyske mandskab.

Stemningen blev en anelse mere mat, da Mattias Persson udlignede for gæsterne fire minutter senere, men med et minut og et sekund tilbage af første periode bragte Martin Lefebvre værterne foran på ny, da han sendte pucken i nettet efter 19 sekunders Pirates-powerplay.

Straffeslag til kaptajnen

I begyndelsen af anden periode måtte Aalborg-målmand George Sørensen afværge flere skudforsøg fra gæsterne, som også fik chancen i powerplay, da hjemmeholdets Cody Donaghey blev udvist for en tripping syv minutter inde i perioden.

Det lykkedes Pirates at undgå at få en scoring imod sig, mens de var i undertal, og med fem minutter tilbage af perioden fik nordjydernes kaptajn Julian Jakobsen en gylden mulighed for at øge piraternes føring, da han blev tilkendt et straffeslag.

Jakobsen tabte dog mand mod mand-duellen med Cristopher Nihlstorp i Rungsted-målet, og stillingen var derfor stadig 2-1 til Aalborg efter to perioders spil.

Det fik gæsterne ændret på fem et halvt minut inde i tredje periode, hvor landsholdsveteranen Nichlas Hardt passerede George Sørensen og udlignede til 2-2.

Pirates viste klassen i powerplay

Pirates-spillerne var således tvunget på måljagt igen for at sikre sig den sejr, der kunne forlænge serien og holde liv i de nordjyske mesterskabsdrømme.

Piraternes overtalsspil var stærkt i den fjerde finalekamp, og midt i tredje periode fik nordjyderne igen muligheden for at demonstrere, hvordan powerplay omsættes til mål. Rungsteds Shane Hanna måtte en tur i straffeboksen, men han nåede knapt at køle af, før han kunne træde tilbage på isen.

Efter 45 sekunders overtalsspil slog Pierre-Olivier Morin til og sendte Aalborg på sejrskurs med sin scoring til 3-2. Thomas Spelling og Julian Jakobsen assisterede på scoringen, og de to danske profiler blev dermed begge noteret for deres tredje point i kampen.

Få minutter senere skulle Pirates kun bruge 14 sekunder i overtal på at øge til 4-2. Pierre-Olivier Morin blev endnu en gang noteret for scoringen og han blev dermed matchvinder for piraterne, som stadig kan drømme om at iføre sig guldhjelme i denne sæson.

I slutfasen øgede Ben Duffy til slutresultatet 5-2.

Efter kampen fangede vi Aalborg Pirates backspiller Lasse Bo Knudsen:

Femte finalekamp spilles søndag i Rungsted. Her er Pirates-spillerne igen tvunget til at vinde, hvis de vil holde liv i håbet om at blive det første hold i dansk ishockeys historie til at vinde en bedst af syv-serie efter at have været bagud med 3-0 i kampe.

Se reportage fra storskærmsarrangementet:

Aalborg Pirates skal vinde i aften, hvis de vil bevare et spinkelt håb om at blive danske mestre i ishockey. Modstanderne fra Rungsted fører med 3-0 i serien og kan med en sejr i aften vinde guld. Aalborg får ikke opbakning fra tilskuerpladserne, da der ikke må være tilskuere indendørs, men på parkeringspladsen bag Gigantium er der arrangeret drive-in-storskærmsarrangement.