LIGE NU:

Plejehjem forbedrer sig efter kritik

23 forhold på plejehjem er i gang med at blive bragt i orden

Her til morgen var forstander for Ella Mariehjemmet, Marianne Driefer Filipsen, klar til at give interview om situationen på friplejehjemmet Ella Mariehjemmet i Nørresundby efter Styrelsen for Patientsikkerhed havde været på kontrolbesøg.

- Det gik rigtig godt. Det var et godt besøg vi havde, og de kunne virkelig se, at vi havde arbejdet med journalføringen. Det tog fire timer. Vi havde egentlig afsat seks timer, siger forstander på Ella Mariehjemmet Marianne Driefer Filipsen til TV2 Nord.

- Vi er nødt til at prioritere

12. december 2019 besøgte Styrelsen for Patientsikkerhed sidst Ella Mariehjemmet. Dengang var det et varslet besøg efter en såkaldt bekymringshenvendelse. Styrelsen for Patientsikkerhed afslørede 23 kritiske forhold. Specielt manglede der journalføring på hjemmets beboere.

quote Vi kunne aldrig finde på at tilsidesætte noget, men vi er også nødt til at prioritere i den aktuelle situation.

Marianne Driefer Filipsen, Forstander, Ella Mariehjemmet.

- Lige præcis journalføringsdelingen, det er jo altid et stort detektivarbejde, at få det hele indhentet. Det skal igennem læger og sygeplejersker, så vi kunne aldrig finde på at tilsidesætte noget, men vi er også nødt til at prioritere i den aktuelle situation. Vi har jo ikke flere ressourcer end alle andre, fortæller Marianne Driefer Filipsen.

Ikke helt i mål endnu

Forstander Marianne Driefer Filipsen påpeger, at der i hendes øjne aldrig har været fare for beboernes helbred, selv om Styrelsen for Patientsikkerhed kalder det for kritiske problemer. Efter besøget fra myndighederne fortæller forstanderen, at mange af forholdene er bragt i orden, men de er ikke helt i mål endnu.

- Hvis der var et plejehjem, der havde 100 procent i orden, så har jeg aldrig oplevet det, men vi er rigtig langt, det er vi. Det var i hvert fald, hvad Styrelsen for Patientsikkerhed kunne sige til os i går, forstander på Ella Mariehjemmet Marianne Driefer Filipsen til TV2 Nord.