Seneste nyt

fra Nordjylland

Politi kommer med foreløbig status på karneval

Man kunne godt frygte, at det hele ville ende i kaos, når over 100.000 mennesker med promiller i blodet mødes til karneval i Aalborg.

Men det er i hvert fald indtil videre ikke tilfældet, hvis man spørger Nordjyllands Politi.

Indtil videre er festlighederne nemlig forløbet ganske fredeligt.

- Vi har i øjeblikket i politiet ganske få sager registreret. Vi ved også, at det situationsbillede kan ændre sig i takt med, at folk bliver mere og mere berusede. Derfor står vores patruljer klar til gribe ind, hvis det bliver nødvendigt, siger vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup.

Mens der har været enkelte meldinger om kortvarige slagsmål, er der indtil videre kun en person, der er blevet anholdt for at overtræde ordensbekentgørelsen.

- Disse uoverensstemmelser har dog hurtigt være opløst, og der var helt ro på situationen, når vores patruljer nåede frem, siger vicepolitiinspektøren, der opfordrer til, at man følger politiets anvisninger.

Han roser samtidigt karnevalsdeltagerne for en rigtig god og festlig opførsel.

Hvis man får brug for politiet i dag, kan man henvende sig til dialogbetjentene, der er sendt på gaden i deres gule veste.

I følge politiet har otte har været behandlet på den fremskudte skadestue, som Region Nordjylland har ansvaret for. 

Samtidigt har der været fem opkald ude i Aalborg, hvoraf tre blev løst af regionens førstehjælpere, der hurtigt kom frem til stederne, mens en blev løst med ambulance med udrykning og en blev løst af ambulancen uden udrykning.

Du kan følge med i vores liveblog fra Aalborg Karneval her, ligesom du også kan følge med live på TV2 Salto og TV 2 Play.