Foto: Stefan Kjærgaard

Foto: Stefan Kjærgaard

Foto: Stefan Kjærgaard

Foto: Stefan Kjærgaard

Foto: Stefan Kjærgaard

Foto: Stefan Kjærgaard

Foto: Stefan Kjærgaard

Foto: Stefan Kjærgaard

1 af 8

Qi Gong i kirken: Kinesiske helbredsøvelser skal bekæmpe julestress

Julen nærmer sig med hastige skridt, og når de sidste gaver skal købes, juletræet skal pyntes og julemiddagen skal forberedes, kan julestressen melde sin ankomst. Det prøver de dog at modvirke i Vor Frue Kirke i Aalborg.

Julen er traditionelt højtid for at gå i kirke, men lørdag var der brudt med traditionerne i Vor Frue Kirke i Aalborg. De 103 kirkegængere lyttede nemlig ikke til juleevangeliet og klassiske julesalmer, men toner og instruktioner fra den kinesiske bevægelseskunst Qi Gong.

- Qi Gong giver ro i sjælen, og det er jo det, vi gerne vil have i denne juletid, fortæller Qi Gong-underviser Ann Pia Kjær.

Det er en betragtning, som flere af lørdagens kirkegængere er enige i.

- Det er et meget fint tidspunkt at gøre det på. Det er fint at minde sig selv om, at det handler om at vende opmærksomheden indad, siger Anette Paschke Thorup.

Jeg lover dig, at de ikke bliver stressede før næste år til jul.

Ann Pia Kjær, underviser

- Det giver en fordybelse og dejlig ro indeni, og glæden ved at være sammen i kirken med mange mennesker, siger Tina Aagaard Lund.

02:18 Luk video

Farvel julestress

Vor Frue Kirke har siden august forsøgt sig med Qi Gong i kirkerummet. Lørdagens session var den femte af slagsen og også den mest velbesøgte hidtil.

- Vi var lidt i tvivl, om vi skulle holde Qi Gong her op til jul, men så talte vi om, at Qi Gong handler om at lægge noget godt ind i hjertet, og hvem har ikke brug for det her op til jul?, siger sognepræst Sophie Nordentoft fra Vor Frue Kirke.

Qi er det kinesiske udtryk for den livskraft, der menes at strømme i vores krop, og i Kina har Qi Gong i over 4000 år været brugt til at forhindre eller afhjælpe sygdom. De kinesiske helbredsøvelser kan måske medvirke til, at kirkegængerne ikke bliver julestressede.

- Jeg lover dig, at de ikke bliver stressede før næste år til jul. Ej, det kan jeg ikke garantere, men jeg hører fra de forskellige, at det giver dem en utrolig fred indvendig, siger Ann Pia Kjær.

Det bliver til godt og vel en halv times Qi Gong denne lørdag, hvorefter julefreden så småt kan begynde at sænke sig. Vor Frue Kirke tager på den alternative måde hul på en af de store kirkelige højtider, hvor der i den kommende uge venter en række gudstjenester.