Skoleelever skal diskutere fremtidens digitale skole
Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix
Da coronavirussen ramte, blev skoleelever og lærere nødt til på kort tid at lægge undervisningen om og gøre den digital. En 7. klasse fra Gug Skole skal nu medvirke i et projekt, der skal kortlægge erfaringerne fra den digitale undervisning.
Da statsministeren lukkede landet ned 11. marts, ændrede det hverdagen for langt de fleste danskere. Ikke mindst elever og lærere, der nu fra det ene øjeblik til det andet skulle klare undervisningen digitalt og måtte undvære den fysiske undervisning.
For at samle op på erfaringerne fra nedlukningen har Dansk Industri nu inviteret til en række “folkemøder”, der skal sikre, at erfaringerne ikke går i glemmebogen. Ét af folkemøderne skal handle om de erfaringer, elever og lærere har gjort sig med digital undervisning, og hvordan fællesskab, kreativitet og engagement kan kombineres med en digital hverdag.
- Det er vigtigt, at vi samler op på alle de erfaringer, som elever og lærere har gjort sig under corona, så vi kan skabe en endnu bedre skole med digitale læringsmidler, platforme og metoder fremover, siger digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal, DI i en pressemeddelelse.
Lærer ser frem til at deltage i projektet
Fire skoleklasser deltager i folkemødet om fremtidens digitale skole. En af de deltagende klasser i folkemødet er en 7. klasse på Gug Skole. Rikke Lübæch Christensen, der er lærer for klassen, der skal deltage i projektet, glæder sig til at deltage i samarbejdet med Dansk Industri, hvor de skal diskutere fremtidens digitale skole.
- Eleverne fra Gug Skole har gjort sig en helt masse erfaringer med at gå i skole digitalt under corona. Ved skoleårets start her i 2020 ser tingene lidt anderledes ud, og i den forbindelse er det rigtig vigtigt, at vi ikke mister al den læring, vi har gjort os, siger Rikke Lübæch Christensen.
Arrangementet med 7. klasse på Gug Skole finder sted som et virtuelt møde 17. august.
Udover folkemødet om fremtidens digitale skole afholder Dansk Industri også en række andre folkemøder. De har alle som fællesnævner, at de handler om, hvordan vi kan bruge digitale løsninger i fremtiden. Alle folkemøder skal ende ud i en række politiske forslag, der efterfølgende præsenteres for politikerne på Christiansborg.