Foto: TV2/Nord

06:01

Prisen på fjernvarme stiger markant for borgerne i Aalborg

1 af 2

Stigning er OW Bunker-skandale på kommunalt plan, raser Krarup

Den konservative rådmand Thomas Krarup kalder stigning i varmepriser det 'mest pinlige, jeg har oplevet i Aalborg Byråd. Det er en skandale'.

Den varslede stigning i varmepriserne i Aalborg Kommune vækker harme hos Thomas Krarup, der kæmpede med næb og kløer imod, at kommunen skulle købe Nordjyllandsværket. 

- Byrådet er gået med åbne øjne ind i en katastrofe. Det her er ligesom OW Bunker-skandalen bare på kommunalt plan. Alle risikofaktorer var på plads, og med en fastprisaftale for varme på plads frem til 2028, var købet af værket det dummeste, man kunne gøre, raser Thomas Krarup. 

Og han er slet ikke færdig med sin kritik. 

-  Det er pinligt, at man bare to måneder og en dag siden overtagelsen er nødt til at hæve priserne, og man har i den grad satset for skatteborgernes penge. Man er i den grad blev overhalet af virkeligheden, og der var andre alternativer, siger han. 

Det her er ligesom OW Bunker-skandalen bare på kommunalt plan

Hver enkelt kunde vil få besked om prisstigningen direkte fra Aalborg Varme senere på måneden. For et gennemsnits standardhus på 130 m2 vil prisstigningen være ca. 2.000,- om året.

Sammenlignet med varmepriserne i København, Århus, Odense, Esbjerg og Randers, går Aalborg med prisstigningen fra at være den klart billigste by at få fjernvarme i til at være den fjerde billigste.
– kilde: Energitilsynets prisstatistik for fjernvarmeområdet august 2015.

Varmepriserne stiger markant, lyder det fra Aalborg Kommune.  Foto: Per Frank Paulsen