Tabte på straffeslag: Aalborg Pirates missede pokalfinale

Aalborg Pirates missede lørdagens finale i Metal Final Four, efter at nordjyderne tabte fredagens semifinale mod Esbjerg Energy på straffeslag.

For tredje år i træk danner Gigantium i Aalborg ramme om Metal Final Four, hvor den danske pokalmester i ishockey findes. Aalborg Pirates er de seneste to år blevet slået ud i semifinalen, og tredje gang var heller ikke lykkens gang for nordjyderne, da de fredag aften spillede semifinale mod Esbjerg Energy.

Trods en skidt begyndelse på opgøret lykkedes det piraterne at svare igen, men efter en straffeslagsafgørelse vandt Esbjerg 5-4. Dermed sikrede Energy-spillerne sig en plads i lørdagens finale, hvor SønderjyskE er modstanderen.

Fra 0-2 til 3-2

Det var vestjyderne, der fik den bedste start. Søren Nielsen bragte Esbjerg foran efter syv et halvt minuts spil, og fire minutter senere øgede David Madsen til 2-0.

Aalborg-spillerne pressede på for en reducering i den resterende del af perioden, og med tre minutter til pause lykkedes det målfarlige Thomas Spelling at få pucken i nettet for piraterne.

Anden periode var kun 33 sekunder gammel, da Martin Lefebvre udlignede for Aalborg, og små tre minutter senere bragte Josh MacDonald værterne foran. Føringen holdt dog kun i 199 sekunder, før Charles Corcoran fik scoret til 3-3 for esbjergenserne.

Det var helt lige på måltavlen før tredje periode, men Cody Donaghey sendte Aalborg Pirates på finalekurs, da han i periodens sjette minut tog chancen langt ude fra og kunne se pucken passere stortalentet Mads Søgaard i Esbjerg-målet.

Esbjerg Energy fik udlignet på en powerplay-scoring med 10 minutter tilbage af tredje periode, og selvom Aalborg pressede på i slutfasen, blev der ikke fundet en vinder i den ordinære spilletid.

Afgjort på straffeslag

Overtiden forløb uden scoringer, og dermed skulle kampen afgøres på straffeslag. Her var det kun Esbjergs Brady Shaw, der fik scoret, og dermed tog vestjyderne finalepladsen.

Lørdag møder de SønderjyskE i finalen, som begynder klokken 17.30.

Der er ikke publikum i isarenaen til årets Metal Final Four-kampe, men uden for Gigantium er der arrangeret storskærmsarrangement, hvor kampene kan følges fra bilen. Der er plads til 100 biler, og stemningen på parkeringspladsen var god før kampen mellem Aalborg og Esbjerg.

Gigantium i Aalborg er vært for årets Final Four i ishockey, og da der ikke må være publikum i hallen, kan man i stedet se kampene på stormskærm foran arenaen.