Foto: VisitAalborg

VisitAalborg hyldes for at være bæredygtige

Turismeorganisationen VisitAalborg har fået den prestigefyldte Green Tourism Organization-certificering for deres indsats for bæredygtig turisme.

Aalborg bliver endnu en gang hyldet for at være en grøn destination. VisitAalborg har netop fået Green Tourism Organization-certificeringen, som uddeles til destinationer og organisationer, der gør noget særligt for bæredygtig turisme.

Sådan en certificering er med til at gøre Aalborg mere attraktiv.

- Bæredygtighed spiller i stigende grad en stor rolle, når nationale og internationale turister udvælger rejsedestinationer. Det gælder for den almindelige ferieturist, men det gælder i særdeleshed også for de mere organiserede former for turisme som events, konferencer og møder, siger konstitueret direktør i VisitAalborg, Anja Mathiasen.

Læs også Milliarder til grøn omstilling på Aalborg Portland

VisitAalborg er blevet vurderet ud fra op mod 140 forskellige kriterier såsom ledelsesmæssig prioritering af miljøhensyn, miljørigtige indkøb og krav i forhold til organisationens eget forbrug.

- Green Tourism-Organization-certificeringen gør det endnu nemmere for turister og virksomheder at finde vej til verdens grønne destinationer, siger Anja Mathiasen.

- Helt i tråd med Aalborgs DNA

Green Tourism Organization-certificeringen uddeles i 65 lande, og udover VisitAalborg kan Wonderful Copenhagen, VisitAarhus og Inspiring Denmark også prale af at have fået certificeringen.

Borgmesteren i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, jubler over anerkendelsen.

- Jeg er utrolig glad for at være borgmester i en kommune, hvor vi har en turistorganisation, det tager et socialt ansvar og medvirker til at accelerere den grønne omstilling. Det er helt i tråd med Aalborgs dna, hvor hensyn til miljø og klima længe har været øverst på dagsordenen, siger Thomas Kastrup-Larsen.

I 2019 kom Aalborg på femtepladsen på det internationale Global Destination Sustainability Index.

Læs også Aalborg bliver fyrtårn for grøn kollektiv trafik