LIGE NU:

Wieghorst er optimist inden FCM-kamp

AaB's cheftræner tror, at holdet med klogt og selvfølgelig også godt spil kan vinde over FC Midtjylland.

AaB-tropperne har ikke betrådt et Superliga-stadion siden de for 14 dage siden sikrede sig sæsonens første tre point vundet på udebane. De kom i hus, da holdet i Hobro vandt 1-0 på et mål af Frederik Børsting, som efter kampen udtalte, at en sejrsstime jo "skal starte et sted".

Om den fortsætter mandag, er et godt spørgsmål, men helt sikkert er det, at modstanderen hedder FC Midtjylland,  og at AaB ikke har formået at vinde en kamp over FCM siden juli 2014 - så det bliver nok op ad bakke. 

Ikke desto mindre er AaB-cheftræner Morten Wieghorst optimist. De 14 dage uden Superliga-kampe - på grund af landsholdspausen - er blevet brugt til at træne hårdt, og bygge videre på sejren fra Hobro.

- På mange måder leverede vi en solid og helstøbt indsats i vores seneste kamp i Hobro, og det agter vi naturligvis at følge op på, selvom vi ved, vi står over for et stærkt mandskab i morgen aften, lyder det fra cheftræneren.

FC Midtjylland har vist sig utroligt stærke i denne sæson, og de indtager i øjeblikket tabellens andenplads, hvor de er lige i hælene på Brøndby, der indtager den øverste plads. De er ubesejrede på hjemmebane i sæsonen og led senest et nederlag 10. september mod FC København. De er således ubesejrede i ni kampe i streg.

Modsat har AaB været mildest talt ustabile. De vandt først en Superliga-kamp i 8. runde mod Silkeborg, og har endnu ikke formået at sejre i mere end to kampe i streg. Alligevel ser cheftræneren en chance for sejr - hvis AaB spiller deres allerbedste spil.

- Vi gjorde vores erfaringer med FC Midtjylland for seks-syv uger siden, hvor vi egentlig løste tingene på fornuftig vis, indtil et straffesparksmål fik kampen over på deres præmiser, siger Morten Wieghorst.

- Vi kender FC Midtjyllands styrker, men mener også, at vi har fundet områder, hvor vi kan ramme dem, og vi vil selvfølgelig gøre alt for at præstere optimalt, så vi kan vinde i morgen.