39 veteraner skal spille ishockey i USA

Soldater bruger ishockey til at tackle PTSD og psykiske mén efter udsendelser. Nu tager de på ishockeytur til USA.

Klokken var bare halv fem, da Veteranforeningen Operators Hockey Club i morges tjekkede ind i Aalborg Lufthavn.

De 39 tidligere udsendte soldater er medlemmer i veteranforeningen, og ishockey er blevet et middel til at klare hverdagen efter barske oplevelser i forbindelse med deres arbejde i krigs- og konfliktzoner. 10 af soldater har PTSD eller fysiske mén efter deres udsendelser med det danske forsvar.

- På turen kan vores medlemmer snakke om nogle af de problemer og oplevelser, de har med hjem fra missioner, igennem med udenlandske veteraner og få erfaringer og læring med sig hjem, fortæller formand Esben Blicher.

- Men vigtigst er, at vi får nogle positive, stærke oplevelser sammen, der gør, at vores medlemmer føler sig værdsat, og føler at livet er værd at kæmpe for, selvom der er problemer man går og kæmper med til dagligt.

Forberedelserne har været undervejs i et år. Turen er finansieret via lokale virksomheder, der støtter op om omkring veteranarbejdet. Derudover har motionsløbet Runway Night Run doneret 40.000 kroner, og Hærløbet har ligeledes doneret 100.000 kroner. Det samlede budget for turen er på 470.000 kr.

- Vi håber, turen giver vores medlemmer fornyet energi til at tackle hverdagens problemer ved at give dem nogle oplevelser for livet og skabe et endnu stærkere og unikt sammenhold i foreningen, siger Esben Blicher.

Dette er netop muligt ved at opleve det enorme arbejde og specielle kultur, der er omkring veteraner i USA, samt mærke den særlige NHL-ishockeystemning. Formålet er også at opretholde det tætte forbindelse til vores amerikanske allierede.

Turen går først til Washington DC, hvor veteranerne skal være i fire dage, og derefter sydpå til Tampa i Florida, hvor de opholder sig i fem dage.

OPHC skal på turen spille flere ishockeykampe mod amerikanske veteraner. Blandt andet mod holdet Washington Beltway Capitals Warriors og i Tampa mod amerikanske veteraner.

Derudover byder turen på en række ishockeykampe, som deltagerne skal ind og se, og et besøg på en amerikansk militærbase, MacDill Air Force Base i Tampa.

Jonathan Larsen fra Operators Hockey Club er klar til afgang mod USA.

Seneste nyt

fra Nordjylland