Aalborg har skabt unikke rammer for elitesport

Ifølge Michael Andersen, elitesportskonsulent og tidligere Team Danmark-direktør, er der få steder i Danmark, der kan matche Aalborg på elitesport.

En ny pokal er kommet til Aalborg - denne gang på baggrund af en sejr i håndboldens pokalturnering.

I den seneste håndfuld år har også fodboldklubben AaB og ishockeyklubben Aalborg Pirates vundet pokaltitler og mesterskaber til byen.

Og i individuelle sportsgrene som svømning har navne som Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer også hentet masser af medaljer og hæder til Aalborg.

Jo, det går såmænd ret godt i Aalborgs elitesportsmiljø. Faktisk er det ganske få steder i Danmark, at man kan matche netop det elitesportsmiljø. 

quote Det er kæmpe stort, og jeg vil være meget ærlig og sige, at det også er en meget rørende dag.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester, Aalborg Kommune

Det vurderer Michael Andersen, der er elitesportskonsulent og tidligere Team Danmark-direktør.

- Når jeg kigger samlet på det, så ligger Aalborg blandt de tre bedste idrætsbyer i Danmark. Både når vi snakker talentudvikling og når vi snakker eliteidræt, siger Michael Andersen og uddyber:

- Elitesport Aalborg, som blev stiftet for 15 år siden, har gjort et fantastisk godt stykke arbejde, hvor man samarbejder med folkeskole og ungdomsuddannelser. Man skaber nogle stærke træningsmiljøer, og det afgørende er, at man kan dele viden på tværs af sportsgrenene, samt at man har gode faciliteter og rammer, siger han.

Massefejring af mestre

Mens Aalborg Håndbold mandag kunne lade sig fejre endnu engang med en reception hos hovedsponsoren Jutlander Bank, så kunne hundredevis af mindre profilerede elitesportsudøvere lade sig hylde i Aalborg Kongress- og Kulturcenter.

Helt præcist var Aalborg Kommune vært for 288 danske mestre - med baggrund i vidt forskellige sportsgrene.

- Det er kæmpe stort, og jeg vil være meget ærlig og sige, at det også er en meget rørende dag. Det, at møde nogle mennesker, som har præsteret så flot, det rører mig bare, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Også han fremhæver fusionen af elitesport og uddannelse som en af årsagerne til Aalborgs sportslige succes.

Hos Elitesport Aalborg tror man på, at succesen kan fastholdes - omend det kræver lige så hårdt arbejde, som det har krævet at nå hertil.

- Fremtiden ser lys ud, men man skal huske på, at tingene bevæger sig hurtigt og det kræver en stor investering - både i tid og i resourcer - for hele tiden at kunne være med. Det kræver de rette rammer og det rette miljø, det er helt klart afgørende, siger Torben Sørensen, eliteidrætskoordinator ved Elitesport Aalborg.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland