Aalborg-virksomhed lander aftale med ny islandsk detailkæde

Arctic Group er blevet valgt som hovedleverandør til en ny butikskæde i Island, som vil sætte fokus på økologi og bæredygtighed.

Islændingene kan se frem til en helt ny butikskæde, når de daglige indkøb skal gøres, og hovedleverandøren er fra Aalborg.

Det er virksomheden Arctic Group som har indgået et samarbejde med den nye islandske detailkæde.

quote Vi skal levere mellem 25 og 50 procent af varerne til den nye Super1-kæde i Island, så det er en stor aftale

Henrik Kronborg, landechef, Arctic Group

Som et led i aftalen skal supermarkedet bruge navnet på Arctic Groups egen detailkæde, Super1, som allerede eksisterer i Grønland.

- Vi skal levere mellem 25 og 50 procent af varerne til den nye Super1-kæde i Island, så det er en stor aftale, vi nu har indgået. Og så ligger aftalen desuden rigtig godt til os i Arctic Group, da vores kernekompetencer netop er eksport af detailvarer til vores hjemmebane i Nordatlanten, siger landechef i Arctic Group, Henrik Kronborg.

Økologi på hylderne

Med den nye supermarkedskæde vil islændingene få mere økologi at vælge mellem, når de køber ind.

Super1 vil i Island fokusere på økologiske og bæredygtige produkter, og det stemmer ifølge ejeren af den nye butikskæde, Sigurður Pálmi Sigurbjörnsson, godt overens med efterspørgslen på den type produkter i Island.

- Klima- og miljøvenlige produkter er jo et varmt emne på Island lige nu, så det koncept med fokus på bæredygtighed, som vi introducerer med Super1-kæden, rammer lige ned i tidsånden. Derfor har jeg også en klar forventning om, at kæden vil vokse yderligere og blive en integreret del af det islandske detailmarked, siger Sigurður Pálmi Sigurbjörnsson.

Han fortæller desuden, at butikkerne vil blive placeret inde i byerne, så kunderne ikke skal køre langt for at komme til butikkerne, og at de vil have et øget fokus på at undgå madspild.

Til at starte med åbner Super1 tre butikker i Island, hvoraf den første åbner lørdag den 16. februar. De øvrige følger trop med en måneds mellemrum.


Seneste nyt

fra Nordjylland