Aars gør det igen: Årets juletræ skiller sig ud

Aars, der sidste år markerede sig med Danmarks grimmeste juletræ, har i år valgt et usædvanligt abetræ - og det vækker begejstring

Der findes mange definitioner på et smukt juletræ - nogle vil have et tæt træ, andre foretrækker mere luft mellem grenene, og så er der jo hele spørgsmålet om højde.

Men i Aars går man lidt anderledes til værks. Mildest talt.

Sidste år markerede byen i Vesthimmerland sig med det, der sidenhen er blevet kaldt Danmarks grimmeste juletræ. I år har handelsstandsforeningen, som står for at skaffe de fem juletræer, der hvert år pryder byen i december, satset lidt anderledes for igen at blive bemærket.

- Jamen, som folk måske allerede har bemærket, er det i år et såkaldt abetræ, vi har på torvet ved det gamle apotek. Og det er mig, der har valgt det, siger Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforeningen, der også tog ansvaret for det grimme juletræ sidste år.

- Vi ville gerne gøre noget opsigtsvækkende igen efter al opmærksomheden sidste år, men vi syntes, det var lige uoriginalt nok at køre med et grimt træ igen. Så da vi fik det her utroligt flotte abetræ tilbudt, slog vi til, siger Jørgen Sørensen.

Abeskøn jul i Aars

Sidste år var det et afpillet og skævt træ, der endte med at pryde torvet ved apoteket. Og det fik folk til at kritisere handelsstandsforeningen for sit valg. Siden vendte stemningen dog, det skabte fællesskab i byen, og det grimme træ endte med at trække folk fra hele landet til Aars for at se det.

Indtil videre ser det ud til, at det imponerende abetræ har vakt mere begejstring end det grimme, afpillede juletræ på samme plads sidste år.

- Det har simpelthen været så positivt, hvad jeg har hørt fra folk om juletræet. Det har næsten udelukkende været ros, og det er jo helt rart efter al den skældud vi fik til at starte med sidste år, griner Jørgen Sørensen.

Også på Faceboook har brugerne udtrykt deres glæde over valget:

 
 
Foto: Facebook

Og med det usædvanlige abetræ følger også et lidt usædvanligt tema, afslører den juletræs-ansvarlige i Aars Handelsstandsforening.

- Vores motto i år bliver "abeskøn jul i Aars", og vi har fået en børnehave til at lave juleaber til træet, som skal på sammen med lyskæderne, siger Jørgen Sørensen.

De i alt fem juletræer i Aars bliver tændt den 23. november.


Seneste nyt

fra Nordjylland