Bunkevis af kærlighed og pynt til Danmarks grimmeste juletræ

Fredag samledes både store og små om det grimme, skæve juletræ i Aars og overdængede det med julepynt og kærlighed.

H.C. Andersen selv kunne vist ikke have skrevet et eventyr meget smukkere end det, der har udspillet sig i Aars de seneste uger med et skævt og afpillet juletræ i hovedrollen.

Som en moderne fortolkning af den grimme ælling gik træet på Kirketorvet fra at være udskældt og latterliggjort til i dag, fredag, at blive viklet ind i det, der vist bedst kan beskrives som et ordentligt læs kærlighed i form af julepynt lavet af hundredevis af små børnehænder.

quote Jeg synes, det er lidt synd for det, for det har røde grene. Og så er det også lidt skævt.

Marius, børnehavebarn

Fredag samledes nemlig 350 børnehavebørn fra hele Aars foran det træ, der for bare få uger siden havde fået sin dødsdom og skulle transporteres væk fra pladsen, fordi det var så grimt. Men sådan skulle det alligevel ikke blive - folkestemningen ændrede sig, byen krævede, at træet blev stående, og ledsaget af æbleskiver og latter fik det så sin helt egen fest.

- Jeg synes, træet er flot, sagde både Dicte og Magnus, der var dukket op med alle deres venner fra børnehaven. 

Der er jo også nogen, der mener, træet er grimt. Hvad tænker du om det?

- Jeg synes, det er lidt synd for det, for det har røde grene. Og så er det også lidt skævt. Lidt. Men det er ikke grimt, fortalte Marius, som havde hængt både hjerter og juletræer på træet.

 

Det store juletræ er oprindeligt blevet sat op på Handelsstandsforeningen initiativ, og da først debatten begyndte at rase på Facebook, krøb de da også til korset og tilbød at fjerne det. Men historien om træet gik viralt og nåede til udlandet, så både indbyggerne i Aars og Handelsstandsforeningen skiftede mening. 

 
 
Foto: Henning Bagger / Scanpix

Juletræsturisterne er valfartet til byen, så træet mellem 50 og 100 gange om dagen er blevet foreviget af folk, der også har villet set den noget aparte juleudsmykning.

- Det har været overvældende. Og folk har i samme ombæring også været søde til at handle i butikkerne i byen, så vi har mærket det på flere måder, lød det fra Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening.

Og med pyntningen af juletræet, der også har fået en rigtig stjerne i toppen, gik det fra at være Danmarks grimmeste til at være Danmarks mest elskede.


Seneste nyt

fra Nordjylland