Contador-sag udløser udelukkelse til løbsarrangør

00:35

Løbsaarangør fra Aalborg må ikke arrangere løb i det næste år.

Foto: Henning Andersen

1 af 2

Cykelløbs-arrangør tilbød cykelryttere 1000 kroner for at lade verdensstjernen Alberto Contador vinde et gadeløb i Aalborg. Det er matchfixing, har DIF nu afgjort.

Et års udelukkelse fra at arrangere enhver form for idrætsbegivenhed under Danmarks Idrætsforbunds specialforbund.

Det er afgørelsen på sagen om det gadecykelløb i Aalborg den 18. august 2015 hvor verdensstjernen Alberto Contador var inviteret til at deltage og hvor løbsarrangør Jonas Mikkelsen havde tilbudt i hvert fald et af de deltagende hold 1000 kroner pr. rytter for at lade verdensstjernen vinde.

Det er Matchfixingnævnet under Dansk Idrætsforbund, der onsdag har færdigbehandlet sagen, og er kommet frem til afgørelsen om at udelukke Jonas Mikkelsen fra at arrangere sportsbegivnender under DIF's forbund det næste år.

- I forbindelse med sanktionsudmålingen anerkender nævnet, at der i et gadeløb som det foreliggende tilladeligt kan indgå et element af show eller paradekørsel. Dette forhold giver dog ikke nogen adgang til at aftale resultatet på forhånd, og det er en skærpende omstændighed, at tilbuddet herom fremsættes af løbsarrangøren, siger matchfixingnævnets formand, Torben Jessen, der var med til at vurdere sagen.

- På dette grundlag finder nævnet, at indklagede bør udelukkes i 1 år fra at kunne arrangere enhver form for idrætsbegivenhed under ethvert specialforbund under Danmarks Idrætsforbund.

Det var rytterne fra cykelholdet Team Riwal, der hver især blev tilbudt 1000 kroner for at "give Contador en god oplevelse i Aalborg", som Jonas Mikkelsen udtrykte det. Med andre ord ville han betale ryttere for at sætte farten ned.

Det er onsdag eftermiddag ikke lykkedes TV2 Nord at få en kommentar fra Jonas Mikkelsen, men da sagen tog sin begyndelse sagde han blandt andet:

- Vi tilbød rytterne 1000 kroner til at få dækket deres omkostninger, så de kunne være med i det her show hvor de havde en rolle og skulle skabe underholdning og sørge for at vores stjerne Alberto Contador ikke styrtede eller blev sat efter et par omgange, for det ville være skrækkeligt, siger Jonas Mikkelsen.

- Men de danske hold valgte at sige, at de ville hellere køre cykelløb og det accepterede vi. 

Se hele interviewet fra 20. august 2015 her.

06:07

Webclip på tv2nord.dk

Luk video

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord