Craig Chapman optaget i Hall of Fame

Craig Chapman er en legende i frederikshavnsk ishockey. To et halvt år efter sin død blev canadieren lørdag aften optaget i dansk ishockeys Hall of Fame.

De er begge klubikoner og deres trøjer hænger side om side under loftet i Iscenter Nord i Frederikshavn. Lørdag aften var det Mike Grey, der holdt talen, da Craig 'Chappy' Chapman blev medlem af dansk ishockeys Hall of Fame. Det skete ved Dansk Ishockey Award i Herning.

- Min interesse for ishockey startede i 1983, og der spillede han på holdet. Han var et af idolerne på holdet, og når førsteholdet spillede, så var det ham, man så op til, siger Mike Grey.

Craig Chapman, der her ses i aktion som landstræner for det danske kvindelandshold, blev født i den canadiske by Aurora i 1958. Han kom til Frederikshavn i 1978 og blev et hit i byen fra han tog sine første skøjtetag.

Han fandt på mange spændende ting i kampens løb lige fra at spille hårdt og ureglementeret og så selvfølgelig over i det sublime tekniske. Han scorede mange mål og var en publikumsmagnet, siger Bo Uggerhøj, der spillede på hold med 'Chappy' i Frederikshavn IK.

Løftede niveauet i dansk ishockey

Bo Uggerhøj var holdkammerat med 'Chappy' frem til 1987. Han oplevede på nærmeste hold, hvilken betydning den målfarlige canadier fik for hele ishockeykulturen i Frederikshavn.

- Frederikshavn gik fra at være amatøragtige til at komme over i de professionelle rækker. Chapman var eksponent for den udvikling, der kom, siger Bo Uggerhøj.

Craig Chapman er den første spiller fra Frederikshavn, der bliver optaget i Hall of Fame. Tidligere er Aalborg-spillerne Heinz Ehlers, Jens Nielsen og Frederik Åkesson blevet optaget i den ærefulde klub.

- Jeg synes, det er en stor anerkendelse af ham som person og som ishockeyspiller, at han er med i Hall of Fame. Det eneste minus, jeg har ved det, er, at han ikke selv får lov at opleve det. Vi er i Danmark generelt for dårlige til at hylde folk, mens de er her, siger Mike Grey.

Chapman er blevet en legende

Craig Chapman spillede sin sidste kamp for Frederikshavn i 1988. Han var trofast tilskuer til klubbens kampe, indtil han 17. december 2015 gik bort i en alder af 57 år på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn. I Danmarks nordligste ishockeyby lever Chappys ånd videre.

- Det bliver jævnligt nævnt, at hvis bare vi havde typer på holdet nu, som havde Craigs karisma, humør og spilforståelse, så ville det nok være meget sjovere at være tilskuer, siger Bo Uggerhøj.

Craig Chapman spillede ifølge eget udsagn omkring 350 kampe for Frederikshavn IK. Han blev kåret til årets spiller i Danmark i 1982.


Seneste nyt

fra Nordjylland