Elevatorerne på Skørping station skiftes hurtigere end først antaget

Foto: Ib Christensen

Banedanmark tilfører mere mandskab til udskiftningen af to elevatorer på Skørping Station.

De har knoklet med dem længe. Borgere, der har taget toget fra Skørping Station, har ikke kunnet benytte sig af elevatorerne på stationen. Til stor utilfredshed for ældre, handicappede og gravide, der har været tvunget til at bestige trapperne. Nu er en udskiftning af de i alt fem elevatorer i gang, og den komme til at gå hurtigere end først forventet. 

Det drejer sig i første omgang, om de to elevatorer, der har nedgang til gangtunellen i den sydlige ende på Skørping Station. I stedet for at udskiftningen af de to elevatorer tager 12 uger, forventer Banedanmark nu, at de kan gøre det på 6 uger. 

- Udskiftningen af de to elevatorer var planlagt således, at vi udskifter en elevator ad gangen. Men hvis man er afhængig af at kunne bruge elevatorerne, så har man ikke megen gavn af at kunne komme ned, men ikke op. Derfor er der blevet tilført ekstra mandskab, så elevatorerne kan blive udskiftet på samme tid, så generne bliver minimeret mest muligt for brugerne, siger Randi Skogstad, der er områdechef i Banedanmark.  

Læs også Elevatorer på Skørping og Svenstrup stationer udskiftes

Arbejdet med de to elevatorer går i gang den 6. juni, og Banedanmark forventer, at de er færdige midt i juli. 

Udover de to elevatorer med nedgang til gangtunellen skal yderligere tre elevatorer udskiftes. Banedanmark forventer, at udskiftningen af alle elevatorerne er overstået til september. 

Læs også Elevatorer på Skørping og Svenstrup stationer udskiftes

Flere nyheder fra TV2 Nord