Seneste nyt:

Elever er flyttet ind på slot - og det hjælper gymnasium

Faldende elevtal er et problem for mange udkantsgymnasier, men i Dronninglund har et slot hjulpet dem med at tiltrække elever langvejs fra.

Værelse 37 på den gamle nonnegang på Dronninglund Slot har siden sommer været hjem for Signe Marie Hannibal Lauritsen fra Aarhus.

Hun går i 2.g på Dronninglund Gymnasium og er flyttet fra Aarhus for at gå på gymnasiets kollegie i de gamle slotsbygninger.

- Det er så fedt. Både at flytte hjemmefra og det er på sådan en efterskoleagtig måde, siger Signe Marie Hannibal Lauritsen.

Lidt længere nede af nonnegangen finder man værelse 31. Værelset er fyldt med musikinstrumenter, LP’er, en gammel pladespiller og en masse plakater af malerier fra Skagen. Værelset er Juan Pavlo Andersens, der er flyttet fra familien i Skagen og til Dronninglund for at gå i 2.g på Dronninglund Gymnasium.

- Nogle gange når jeg kommer hjem og kigger op, så tænker jeg: wow, okay, det er her jeg bor, siger Juan Pavlo Andersen.

Elever kommer ikke kun fra kommunen

For halvandet år siden oprettede Dronninglund Gymnasium i samarbejde med Dronninglund Slot et kollegie på slottet, hvor elever fra gymnasiet kan bo. Nu er alle 16 værelser fyldt op, og kollegiet har trukket elever til langvejs fra, og det har de og andre udkantsgymnasier brug for. Lige nu oplever flere udkantsgymnasier faldende elevtal.

- Det der rammer alle gymnasier i de her år med de små ungdomsårgange, at det her også kan være med til, at vi så holder et forholdsvis stabilt elevtal, det er selvfølgelig også en del af det, siger rektor på Dronninglund Gymnasium Lars Jørgensen.

quote - Jeg er meget glad for, at jeg tog det her valg.

Juan Pavlor Andersen, Gymnasieelev, Dronninglund Gymnasium.

Netop Slotskollegiet har været en afgørende faktor for at Juan Pavlor Andersen og Signe Hannibal Lauritsen tog den lange tur fra hjemstavnen og til Dronninglund.

Ville du have valgt det her gymnasium, hvis du ikke kunne bo her?

- Nej det ville jeg ikke have gjort, og det havde været en tragedie, svarer Juan Pavlor Andersen.

Flere værelser på vej

Lige nu er der 16 værelser på kollegiet, men gymnasiet er i forhandling om at udvide med yderligere 10 til 14 værelser, og det kan der blive brug for.

- I morgen skal jeg på rundvisning med en mor og en datter fra København. De har også fundet os, og det er den vej det går, kan jeg se på, så interessen den stiger, siger Lars Jørgensen.

Inde på værelse 31 har Juan Pavlo Andersen ikke helt glemt barndomsbyen. En hel væg er plastret til med billeder fra skagensmalerne, men selvom hjemmet er langt væk og billederne er det tætteste han kommer på familien, så har han ikke fortrudt, at han valgte at flytte til Dronninglund.

- Jeg er meget glad for, at jeg tog det her valg. Nogle gange tænker jeg på det, og så tænker jeg: okay, det her var virkelig godt, at jeg gjorde det, siger Juan Pavlor Andersen.