Grillbar straffet for at lægge video af tricktyve på Facebook: - Det er til grin

Ejerne af en grillbar i Gistrup har fået en bøde på 5000 kroner for at lægge overvågningsbilleder af en gruppe udenlandske tricktyve på Facebook.

Ejerne af en grillbar i Gistrup ved Aalborg må til lommerne, efter at de i februar sidste år lagde overvågningsbilleder af en gruppe udenlandske tricktyve på Facebook. Den handling har resulteret i en bøde på 5000 kroner for at overtræde persondataloven.

- Jeg synes, det er helt til grin. Politiet havde ikke ressourcer til selv at lægge billederne ud for at advare andre forretningsdrivende mod tricktyvene, men de kunne sagtens finde tid til at køre en sag mod os, siger Karina Tvede Gøttler, der sammen med sin mand Torben Gøttler ejer grillbaren i Lundby Krat ved Gistrup samt Motorvejsgrillen ved Haverslev.

Grillbarejerne tilbød efter tricktyveriet i februar 2016 Nordjyllands Politi videoen fra et overvågningskamera, hvor man tydeligt kan se, hvordan en gruppe kvinder franarrer en ansat en femhundredekroneseddel. Politiet gik ikke videre med videomaterialet og i frustration valgte grillbarejerne selv at lægge billederne ud på Facebook for at advare andre erhvervsdrivende.

Læs også Sigtet for at lægge tricktyve på Facebook

Tricktyvene slap afsted med et udbytte på 1000 kroner fra Karina Gøttler og hendes mands grillbar i Lundby Krat, og nu har grillbarejerne altså fået en bøde på 5000 oven i hatten for at bryde persondataloven ved at lægge overvågningsbillederne af tyvene på nettet.

- Jeg synes, det er fair nok, at der er love, man skal overholde. Men i det her tilfælde var billedbeviserne så klare. Der er slet ingen tvivl om, at kvinderne på videoen stjæler fra grillbaren. Vi fik at vide af politiet, at der ikke var noget at gøre, og derfor handlede vi selv, siger Karina Tvede Gøttler.

Grillbarejeren føler sig på baggrund af sagen uretfærdigt behandlet og mener, at loven bør laves om.

- Det er ikke kun os, der er blevet ramt. Der har været så mange sager. Politiet gør ikke ret meget ved det, og vi står som butikejere magtesløse tilbage, hvis vi ikke selv gør noget, siger Karina Tvede Gøttler.

02:18 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord