Kim Larsen og Katy Perry bliver til maleri i Nibe

To graffitikunstnere er i gang med at forevige en del af Nibe Festivals historie som et stort maleri i festivalens administrationsbygning.

Kim Larsen side om side med Bryam Adams, Katy Perry og Volbeat-frontfigur Michael Poulsen. Det lyder som et line-up til en rigtig god festival, og det er det nærmest også.

De fire kunstnere bliver lige nu foreviget i graffiti i den store multisal ved Nibe Festivals administrationslokaler. Her blandes kunstnerportrætter med skovkulisse og publikum, og alt er malet efter billeder, der er taget på Nibe Festival.

- Det er mere autentisk på den måde, siger en af de to graffitikunstnere bag maleriet, Richard Holmes.

Han og makkeren Rolf har de seneste fire år været en del af Nibe-holdet. Her har de før og under festivalen malet graffiti i festivalens barer og forskellige steder på festivalpladsen. Og så er det jo ikke dumt, at der er genvalg, når et lille stykke Nibe-historie skal foreviges.

- Det er dejligt at være med. Det betyder, at de stoler på os. Jeg er vild med Nibe. Det er en dejlig og hyggelig festival, siger Richard Holmes, som godt nok var på årets festival for at male, men måtte smutte, inden det rigtig gik løs, da han skulle nå at besøge Roskilde Festival, som foregår på samme tidspunkt.

Nibe Festival er flyttet et par hundrede meter fra de tidligere lokaler, som kun lige kunne rumme administrationen, til knap 4500 kvadratmeter med masser af plads til opbevaring og arrangementer. Egentlig var planen, at den store multisal skulle stå rå og industriel i udtrykket, men det så lidt ufærdigt ud, og derfor blev der sat gang i det store kunstprojekt.

- Hvad ville da være bedre end at male lidt af vores historie her på væggen. Og når vi så har to så dygtige kunstnere, som virkelig formår at indfange Nibe-ånden i deres værker, så var det jo bare det, vi skulle gøre, siger festivalleder Peter Møller Madsen.

For ham var det vigtigt at få den for nyligt afdøde nationalskjald Kim Larsen med i maleriet, og samtidig repræsenterer Volbeat, Katy Perry og Bryan Adams nogle af de mange mange højdepunkter, 34 års festival har budt på.

De to graffitikunstnere slog de første streger på væggen tirsdag morgen. Ud på eftermiddagen havde Katy Perry og Kim Larsen taget ganske meget form, og de regner med at have færdiggjort maleriet i løbet af ugen.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland