Kirke uddeler gratis skoletasker til trængte familier

Aalborg Citykirke uddeler op til folkeskolernes første skoledag skoletasker ud til nogle af de trængte familier, der har børn, som skal starte i 0. klasse.

For mange børn er det snart tid til allerførste skoledag. Det er som regel ensbetydende med et nyt penalhus, spidsede blyanter, og for de flestes vedkommende en ny skoletaske. Men det er ikke lige let for alle familier, at finde pengene til de ting, der følger med den første dag på skolebænken. 

Derfor deler Aalborg Citykirke gratis skoletasker ud til nogle af de familier, der sidder ekstra stramt i det. Så deres børn også kan få en spritny skoletaske til første skoledag. 

- Der er familier i Aalborg og omegn, hvor en ny skoletaske faktisk er en ret stor udskrivning i et i forvejen presset budget, fortæller Dan S. Jacobi, præst i Aalborg Citykirke. 

For tredje gang kan økonomisk trængte familier derfor ansøge om at få en gratis skoletaske. Idéen udsprang fra den årlige uddeling af julekurve. 

- Vi tænkte, at hvis der er så mange økonomisk trængte familier til jul, så må der også være behov for hjælp til skolestart i august, siger Dan S. Jacobi. 

Sidste år delte kirken cirka 50 skoletasker ud. I år håber præsten på, at de kan fordoble antallet. Uddelingen sker den 6. august i kirkens lokaler i Samsøgade i Aalborg. Og hvis man ikke har fået ansøgt endnu, så kan det stadig nåes. 

- Det er muligt at ansøge om en taske helt hen til dagen før, og vi har stadig mange flotte LEGO-skoletasker til både drenge og piger tilbage. Vi håber, at endnu flere vil gribe denne mulighed for at få en håndsrækning her op til skolestart, siger Dan S. Jacobi. 

Aalborg Citykirke er en frikirke, der derfor ikke har nogen tilknytning til staten. Kirken stadig er et anerkendt trossamfund med bryllupper, nadver og begravelser. 


Seneste nyt

fra Nordjylland