Kommune og fagbevægelse kan ikke enes om tillidsmedarbejdere

02:29

I formiddags trak en samlet fagbevægelse i Mariagerfjord Kommune i kamptøjet og mødtes med kommunaldirektøren for at bremse fyringen af seks tillidsvalgte

Mariagerfjord Kommune og fagbevægelsen gik fra mødelokalet uden en aftale, da de to parter fredag mødtes for at diskutere de varslede afskedigelser af seks tillidsmedarbejdere.

Kritikken har væltet ned over Mariagerfjord Kommune, efter de torsdag meldte ud, at seks tillidsvalgte i kommunen vil blive afskediget i forbindelse med kommunens store sparerunde.

Fredag formiddag mødtes fagbevægelsen så med kommunaldirektøren for at overbevise ham om, at de varslede afskedigelser bør annulleres.

Vi mener stadig, at de er usaglige, og at det er organisationsforfølgelse.

Kenn Andreasen, Formand, FOA Mariagerfjord

Men efter et to timer langt møde, var de to parter endnu ikke nået til enighed.

- Vi er nået frem til, at vi sætter forhandlingerne på pause. Så vi går tilbage og kigger på de seks sager, der er tale om for at sikre os, at vi faktisk lever op til det, vi skal, og at der ikke er noget, vi har overset, siger kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune, Lars Clement.

De to parter har aftalt at mødes igen fredag den 16. november for at genoptage forhandlingerne.

Selvom de varslede afskedigelser ikke er trukket tilbage, så er formanden for FOA i Mariagerfjord, Kenn Andreasen, godt tilfreds med udfaldet af dagens forhandlinger.

- Vi er helt tilfredse med, at det hele nu bliver genvurderet, og at vi har mulighed for igen at snakke sammen på næste fredag, siger Kenn Andreasen.

Han vil fortsat gå efter, at alle de varslede afskedigelser bliver annullerede.

- Vi har sådan set ikke ændret på kravet om, at kommunen skal trække de varslede afskedigelser tilbage. Vi mener stadig, at de er usaglige, og at det er organisationsforfølgelse, siger Kenn Andreasen.

Læs også Mariagerfjord Kommune vil fyre seks tillidsrepræsentanter

Flere nyheder fra TV2 Nord