Kulturudvalg besøgte Spritten

Foto: Michael Schmidt Thomsen

I 2020 står det nye Cloud City klar i den gamle spritfabriks bygninger. Folketingets kulturudvalg var mandag på inspirationsbesøg med Martin Ole Nielsen, der står bag det store projekt.

Den gamle spritfabrik skal danne ramme om et helt nyt og ambitiøst kulturelt område ved Aalborgs vestby. Mandag blev Folketingets kulturudvalg på deres studietur i Nordjylland præsenteret for, hvad der skal ske med Spritten i fremtiden.

- Folketingets kulturudvalg har en tradition for at besøge forskellige dele af Danmark, og så spørger vi, hvad der er aktuelt, hvad der er i gryden, som har interesse for kulturlivet, og fra de lokale steder som vi jo nu ligger an til at besøge, siger Orla Hav (Socialdemokratiet), der er formand for Kulturudvalget.

Rundvisningen blev ført an af forretningsmanden bag projektet, Martin Ole Nielsen.

- Det, vi kommer til at lave hernede, har så stor klinge og perspektiver, at det er noget, der giver bølger rundt på hele kloden forhåbentligt - så det er tænkt rigtig, rigtig stort, og det er også vigtigt, at Kulturudvalget får det med sig, siger Martin Ole Nielsen, der står bag det nye Cloud City.

Læs også Idémand inviterer til rundvisning på Spritten

Folketingets politikere var imponerede over Martin Ole Nielsens store armbevægelser og hans ambitiøse projekt.

- Nu er man jo faktisk meget tæt på, at man skal til og i gang, og jeg synes, det er rigtig imponerende. Jeg bliver rigtig glad af at opleve, at vi nordjyder kan se frem til at få noget, der er så specielt og anderledes, siger Flemming Møller Mortensen (Socialdemokratiet), der er med i Kulturudvalget.

Politikerne er på inspirationstur fra 12. til 14. juni, hvor de også skal besøge Musikkens Hus og Vendsyssel Teater.

Læs også Obelske Familiefond giver 50 millioner kroner til kunstværk på Spritten

Flere nyheder fra TV2 Nord