Kunsten og Louisiana indgår tæt samarbejde

Kunstmuseerne Kunsten og Louisiana går sammen om at udvikle museet i Aalborg, og fremover skal Kunsten låne mere kunst af Louisiana.

Efter nogle år, hvor Kunsten i Aalborg og Louisiana har arbejdet sammen i mindre grad, bliver sammenslutningen mellem de to kunstmuseer nu mere officiel. 

Kunsten har de seneste år lånt en række værker og udstillinger med bidrag fra Louisiana, og i lyset af gode erfaringer, har de besluttet at bringe samarbejdet videre ved at udvide og formalisere det kunstfaglige samarbejde til at omfatte hele udstillingsprogrammet.

- På Louisiana har vi altid følt et slægtskab med kunstmuseet i Aalborg, fordi det er det andet moderne arkitektoniske hovedværk på museumsfronten i Danmark. Kunsten og Louisiana klæder hinanden. Vi glæder os til et partnerskab, en nydannelse i dansk museumsliv, hvor Kunstens kommende direktør og kuratoriske stab bliver en del af det faglige miljø på Louisiana.

- Kunsten får glæde af Louisianas store internationale netværk, af Louisianas kompetencer og ikke mindst af Louisianas efterhånden store internationale samling af samtidskunst. Louisiana får glæde af at samarbejde med et velfungerende museum med en fornem samling, men også af at tage et større ansvar i samarbejde med en regional institution, siger Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner. 

Nyt direktør-stillingsopslag

Kunsten i Aalborg søger lige nu ny direktør, fordi den forhenværende, Gitte Ørschou, har valgt at søge nye udfordringer hos Moderna Museet i Stockholm. Derfor skal stillingsopslaget på grund af det nye samarbejde laves om. 

- Kunsten har igennem en lang periode været i en rigtig positiv udvikling, men med adgangen til Louisianas ressourcer og brand forventer vi at kunne accelerere denne udvikling yderligere. Derfor har vi også - trods mange stærke ansøgninger til det oprindelige direktøropslag - besluttet at genopslå stillingen, så kandidaterne er fuldt bekendt med forudsætningerne, selvom det grundlæggende er den samme selvstændige og markante profil, vi leder efter, siger bestyrelsesformand på Kunsten, Christen Obel.

Aftalen træder i kraft ved årsskiftet, og den nye direktør skal være drivkraften bag en opdateret strategi for Kunsten. Aftalen skal have lejlighed til at virke i 2-3 år, før man endegyldigt vurderer samarbejdets succes.


Seneste nyt

fra Nordjylland