Landbo-formand: Langstrakt Tican-fusion fører til lukninger

Andelshaverne i Tican begynder at blive desperate. De mangler viden om den forestående fusion med Tönnies. Foto: Jesper Bo Winther (Arkivfoto)

01:54

De 275 landmænd som ejer Tican-slagteriet i Thisted er kommet i en alvorlig økonomisk klemme fordi en planlagt fusion mod forventning trækker ud.

1 af 2

Hvis ikke Tican og Tönnies gør fusionen færdig og overfører efterbetaling, er der landmænd som må lukke, siger formand for Landbo Thy.

Det er en ærgerlig og bekymret formand for Landbo Thy, der går rundt og venter på, at fusionen mellem Tican og Tönnies falder på plads. For Tican har endnu ikke meldt ud, hvad der skal ske, og andelhaverne har derfor ikke fået deres såkaldte efterbetaling, som for nogles vedkommende er vital for at sikre likviditeten. 

- Jeg er meget bekymret, for den manglende udbetaling giver mange af mine kollegaer overfor banken, der vil vide, hvornår der går penge ind på kontoen, siger Morten Yde, andelshaver i Tican og formand for Landbo Thy. 

Tican meddelte ellers allerede 2. november, at man ville fusionere med Tönnies. Siden har andelshaverne ikke hørt mere til fusionen. 

- Var vi blevet hos Danish Crown, havde pengene allerede været på kontoen i begyndelsen af december, og det er mange millioner, vi taler om. Og vi ved endnu ikke, om Tönnies-aftalen endeligt falder på plads. De har lovet at melde ud inden jul, men eftersom vi endnu ikke er indkaldt til orienteringsmøde, begynder jeg at blive nervøs, forklarer han. 

- Mange af vores medlemmer er voldsomt pressede for tiden, og de lever kun på bankernes nåde. Så jeg frygter, at ventetiden kommer til at betyde lukninger. 

Der i dag blevet holdt bestyrelsesmøde i Tican, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tican-direktør, 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord