Sundhedstjek: Limfjordstunnelen har det bedre end forventet

En international ekspertgruppe har undersøgt Limfjordstunnelens helbredstilstand og konklusionen er positiv: Tunnelen har det godt og kan holde mange år endnu.

Løbende vedligehold og overvågning. Sådan lyder den recept, en international ekspertgruppe har udskrevet til Limfjordstunnelen - Nordjyllands trafikale hovedpulsåre - der jo efterhånden er en ældre dame.

Ekspertgruppen har undersøgt tunnelens tilstand og restlevetid og konklusionerne er overordnet set positive - og overraskende: Tunnelen har det bedre end ventet og med lidt løbende kærlighed og overvågning kan den holde mange år endnu.

- Ekspertgruppens konklusion skaber ro og tryghed omkring tunnelen. Dermed kan vi afblæse alle tanker om en hastende og omfattende renovering af tunnelen – med de store konsekvenser, som det ville have for trafikken i hele Nordjylland, udtaler transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Revner og sætningsskader

Ekspertgruppen kom på arbejde i Limfjordstunnelen efter at der i 2017 var vandindtrængning i tunnelen, ligesom der skete sætningsskader på tunnelen, der er udspændt på tværs af Limfjorden.

Nu er konklusionerne så klar og selvom eksperterne ikke har fundet akut behov for store reparations- og renoveringsarbejder, vurderer de at der løbende vil opstå nye utætheder og revner og derfor anbefaler eksperterne at den overvågning, Vejdirektoratet foretager i Limfjordstunnelen udvides.

Det er naturligvis en anbefaling, vi tager til os. Vi holder i forvejen tæt øje med Limfjordstunnelen, og på baggrund af ekspertgruppens anbefalinger vil vi iværksætte yderligere overvågning af dette vigtige stykke infrastruktur, udtaler chefkonsulent Niels Christian Skov Nielsen fra Vejdirektoratet. i pressemeddelelsen.

Fjerner ikke behov for 3. limfjordsforbindelse

Transportminister Benny Engelbrecht siger ovenpå ekspertgruppens konklusioner, at de gode nyheder om Limfjordstunnelens helbred ikke rykker ved behovet for en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm. Den forbindelse fandt den tidligere regering et flertal for at bygge, men efter valget forsvandt flertallet bag den store infrastrukturpakke og alt er nu kastet op i luften igen. Men en ny forbindelse over Limfjorden er på dagsordenen, forsikrer ministeren.

- Jeg forventer, det er et emne, vi skal diskutere, når jeg sammen med Folketingets partier skal forhandle en bred aftale for de kommende års infrastrukturinvesteringer, udtaler ministeren i pressemeddelelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland