Mange indbrud: Indbrudstyve har kig på Vendsyssel

Vendsyssel og Jammerbugt er hårdt plaget af indbrud. En sand bølge af indbrud har ramt de tre vendsysselske kommuner samt Jammerbugt de seneste uger.

Nye tal fra Nordjyllands Politi viser, at kommunerne nord for fjorden er hårdt ramt af indbrud for tiden.

Det generelle indbrudstal for hele Nordjylland er på niveau med 2016 med en marginal stigning, men kigger man på tallene for Frederikshavn, Brønderslev, Hjørring og Jammerbugt, så er indbrudstallene eksploderet i 2017.

- Vi er ret sikre på, at vi har en bred vifte af gerningsmænd, der laver rigtig mange indbrud i Vendsyssel lige pt. Vi er helt overbevist om, at vi har flere tilrejsende grupperinger, som står bag rigtig mange af indbruddene, fortæller politikommissær fra Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

Mandag aften kan du stille politikommissæren spørgsmål, når Nordjyllands Politi sender live på Facebook fra klokken 19. Du kan se livevideoen på politiets Facebookside.

quote Vi er helt overbevist om, at vi har flere tilrejsende grupperinger, som står bag rigtig mange af indbruddene

Sune Myrup, politikommissær fra Nordjyllands Politi

Værst ser det ud i Brønderslev, som i år har oplevet en stigning i antal af indbrud på hele 137 procent i forhold til 2016. Sidste år var der 135 indbrud i kommunen. I år har der allerede været 321, og det tal stiger fortsat. De seneste to en halv måned har Nordjyllands Politi registreret over 100 indbrud i Brønderslev.

Også nabokommunen Hjørring er hårdt ramt. Her sætter man således i år en kedelig rekord i antallet af indbrud. Antallet har ellers været faldende i Hjørring Kommune siden 2009, hvor der var 405 indbrud, men i 2017 er der på nuværende tidspunkt registreret mere end 410 indbrud i Hjørring Kommune. 

 
 

Jammerbugt Kommune er lige nu særlig hårdt ramt af indbrud i Aabybro og Pandrup-området, og det kan ses af politiets aktuelle tal. Antallet af indbrud er steget med knap 60 procent i forhold til sidste år, og november og december sætter kedelige rekorder med stigninger på henholdsvis 253 procent og 118 procent. 

quote Samlet set har vi ikke ret mange flere indbrud end sidste år, men det er problematisk at næsten alle indbruddene er i de nordlige kommuner

Sune Myrup, politikommissær fra Nordjyllands Politi

- Samlet set har vi ikke ret mange flere indbrud end sidste år, men det er problematisk at næsten alle indbruddene er i de nordlige kommuner, siger politikommisær Sune Myrup.

I Aalborg og de tre kommuner syd for Limfjorden, nemlig Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerland er tendensen en helt anden. Her falder antallet af indbrud markant.

Det største fald er i Vesthimmerland, hvor antallet af indbrud er faldet med hele 55 procent, men også i Mariagerfjord og Rebild er tyvene sjældent på besøg. Her har Nordjyllands Politi registreret et fald på henholdsvis 32 og 25 procent, mens Aalborg står for et fald på 14 procent. 

 

 


Indbrudsbølge i Nordjylland

def_thumb,50_percent

play 49 indbrud i november: Tyve igen på spil i Hjørring

Retten i Aalborg

play Tyve i fælden: Tre sigtede for sommerhustyverier i Grønhøj

010617 Indbrud indbrudstyv

2 af 3 fængslet: To indbrudstyve fanget med lager af tyvekoster - en på fri fod

def_thumb,50_percent

play 81 indbrud på en uge: Indbrudsbølge skyller over Nordjylland - igen

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland