Mariagerfjord: - Vi er i chok, siger FOA-formand

De FOA-ansatte i Mariagerfjord mener ikke, der kan skæres mere, uden at det får konsekvenser for serviceniveau og de ansatte. - Vi kan ikke løbe stærkere, siger FOA-formand. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Det kan ikke lade sig gøre at spare mere, uden at det går ud over kernevelfærden. - De ansatte kan ikke løbe stærkere, siger FOA.

Meldingen om, at Mariagerfjord Kommune skal spare 123 millioner og fyre medarbejdere, har sendt chokbølger gennem medarbejderne, lyder det fra fagforbundet FOA. 

- Det har vi det rigtigt skidt med, og vi er bekymrede, fordi det kommer til at koste personale – det er vores medlemmer, der er i spil blandt mange faggrupper, siger Kenn Andreasen, der er formand for Forbundet af Offentligt Ansatta (FOA) i Mariagerfjord. 

Læs også Minus på 123 millioner i Mariagerfjord betyder fyringer

Udsigterne til fyringer gør ondt i medlemsskaren. 

- Da det kom frem, at der før sommeren manglede 30 millioner i kommunekassen, og at der skulle spares, meldte vores tillidsrepræsentanter tilbage, at der ikke kan skæres yderligere - uden at det går ud over serviceniveauet. Så, det bliver jo bare endnu sværere, når der skal spares yderligere godt 90 millioner, uddyber han. 

Om FOA

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 180.000 medlemmer fordelt på 38 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner men organiserer også privatansatte.

FOAs medlemmer leverer offentlig service blandt andet ved at:
  • passe børn
  • pleje patienter på hospitaler og plejehjem
  • slukke brande
  • yde hjælp og service til ældre og handicappede
  • køre busser
  • gøre rent og lave mad på sygehuse, skoler, kaserner
  • vedligeholde bygninger

Han mener, at politkerne har et ansvar, de ikke kan løbe fra. 

- Vi er noget bekymret over, om lokalpolitikerne kan forvalte budgetterne. Hvordan kan de kke vide, at det kom til at se så slemt ud? Man kan ikke bare vende hænderne opad, for de har langt større indflydelse end os andre og er alle medlemmer af et parti, og de bør lægge pres opad til moderpartiet, siger Kenn Andreasen. 

Han er bange for, at de store besparelse ikke bare får konsekvenser for serviceniveauet - men også for store menneskelige omkostninger. 

- Vores medlemmer er i forvejen spændt hårdt for, og vi har allerede nu sager kørende med medlemmer, som er blevet syge af arbejdspresset. Og når der nu skal fyres folk, skal de resterende bare løbe endnu hurtigere. Det er en ond spiral, vi er kommet ind i, og det vil gå ud over kernevelfærden og de ansatte, der fortsat har et arbejde efter fyringsrunden, siger Kenn Andreasen, formand for FOA i Mariagerfjord.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord