Morgenmad skal ryste nye studerende sammen

Traditionen tro startede den første dag som studerende på Aalborg Universitet med fælles morgenmad.

Det var med bannere, sang og farvestrålende t-shirts at årets studiestartsdag blev skudt i gang på Honnørkajen i Aalborg. Rundt om langbordene skulle de mange unge, nervøse studerende hilse på deres kommende studiekammerater for første gang.

For mange af de unge er byen, menneskerne og alt andet helt nyt. Derfor synes de også, at traditionen med fælles morgenmad er en god måde at komme hinanden ved på.

- Jeg synes faktisk, at det er rigtig fedt. Det skaber et fællesskab, fordi vi er så mange, og man ved, at alle er nye. Og så tror jeg dagen kommer til at byde på en masse hygge og venskaber, siger Cecilie Roland Pedersen, der skal bruge de næste år på at læse erhvervsøkonomi-jura.

Også den nye idrætsstuderende Nikolai Hansen ser positivt på morgenmadsarrangementet.

- Det er mega fedt og noget helt specielt ved Aalborg. Det giver en god opstart og et godt sammenhold for alle de nye studerende og dem, man skal gå på hold med, siger han.

For rektor, Per Michael Johansen, er dagen også helt speciel.

- For mig er det en af de allerbedste dage at være rektor, siger han.

Han synes ligesom de studerende, at traditionen med fælles morgenmad er noget helt særligt, som kan give de studerende en god start på deres studieliv i Aalborg.

- Dagen med fælles morgenmad giver et sammenhold. Det er her, man for første gang møder sine medstuderende. Mange kommer udefra og har aldrig været i Aalborg før. For dem drejer det sig jo om at få et socialt netværk og føle, at man er en del af fællesskabet – og det kan den her dag hjælpe med, siger han.

Udover studiestartsdagen mandag er der blandt andet også stor studiestartsfest i Gigantium fredag, der også skal være med til at ryste de studerende sammen.


Seneste nyt

fra Nordjylland